Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hvitlefse fra Nordland




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgsiktet hvetemel krydret med 1 ts salt og 0,5 ts
1sssirup
100grsmør
1tshornsaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
7dlvann, lunkent

Ry:

250grrugmel
500grpotetmel
1,5dlsukker
1tseddik
5dlvann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hvitlefse fra Nordland med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier229,077 343,98Kcal
Protein4,28137,22gram
Karbohydrat44,881 438,85gram
Kostfiber1,9562,52gram
Fett3,17101,63gram
Mettet fett1,7355,46gram
Salt0,051,46gram
Pris på oppskriftenKr 1,43Kr 45,85Kroner
Hele oppskriften veier3 206 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ingrediensene blandes sammen til en fast deig. Lefsene skal være tynne og stekes lett på en side før de legges under press.

Ingrediensene til ryen blandes sammen. Litt av røren legges på lefsens rettside, så skal den gnus ut over lefsen med flat hånd til den blir hvit og blank.

Lefsene legges på en plate med rysiden opp og tørkes ved svak varme i ovnen, ca 80 C.

Hvitlefsa bløtes på vrangen med lunkent vann og smøres med sukker og smør. Brett sammen slik at hvitsiden kommer ut.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12994)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.