Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hvitvinsmarinert rådyrstek




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1kgrådyrstek

Marinade:

1helflaske(r)hvitvin, tørr 75 cl
Ca 3,5feddhvitløk
1ssløk i skiver
0,5stkpurreløk i biter
1stkgulrot i biter
20stkknuste hvite pepperkorn
2stklaurbærblad, smuldret
persillekvaster

Steking:

1dashsalt
1dashpepper
2 ts fransk urtekrydder
2 dl marinade


Annonse


Næringsdeklarasjon for Hvitvinsmarinert rådyrstek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier80,09154,21Kcal
Protein11,1121,39gram
Karbohydrat0,831,60gram
Kostfiber0,290,56gram
Fett0,651,25gram
Mettet fett0,310,60gram
Alkohol3,70 %
Salt0,140,26gram
Pris på oppskriftenKr 21,39Kr 41,19Kroner
Hele oppskriften veier1 925 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern alle hinner på steken. Bland alt til marinaden i en bolle og legg i steken. Dekk til bollen og sett den kaldt. Vend steken av og til. Steken bør ligge minst to døgn i marinaden.

Ta opp steken og tørk den godt. Gni den inn med krydder. Sett i et steketermometer. Stek den i ovn på nederste rille ved 175 C i 75 min. Øs over marinade av og til under stekingen. Ta ut kjøttet når termometeret viser 70 C. Pakk steken inn i folie og la den hvile en stund før den skjæres opp.

Server med poteter eller grateng av rotgrønnsaker og salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10769)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.