Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hvordan en laget løpe i Gjesåsen




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Magen av den nyslaktede spekalven var fullt med ost. Denne ble tatt ut og renset for eventuelle urenheter (høystrå). Skinnet ble gjørt rent, vasket og saltet på innsida, og osten ble lagt på plass. Magen ble snørt igen med en pølsepinne, saltet og hengt til tørk i grua (til den var hard). Ved bruk ble den lagt i vatn, og en hade løpe. Etterpå ble den saltet og tørket på nytt, og en hade løpe hele sommeren på setra.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18115)
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.