Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Inderøysodd fra Gjørv Gård



Inderøysodd fra Gjørv Gård oppskrift.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5kgsausekjøtt fra voksen sau og storfe.
10stkgulrøtter

Kjøttboller

1kgrent sauekjøtt til bolledeig (2 kg ferdig farse)
100grnyretalg, fin
1sssalt
1,5sspotetmel
7,5dlmelk
2,5dlkremfløte
0,25tsmuskat-nøtt, revet
Kraft av kjøttbena til koking


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Inderøysodd fra Gjørv Gård med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier168,461 101,81Kcal
Protein12,9084,37gram
Karbohydrat1,9112,49gram
Kostfiber0,342,22gram
Fett12,0678,88gram
Mettet fett5,9438,85gram
Salt0,513,32gram
Pris på oppskriftenKr 8,61Kr 56,31Kroner
Hele oppskriften veier5 232 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kjøttbollene til Inderøysodd skal være av okse og lam. De er spedd med melk og fløte og skal smelte som fløyel i munnen. Sodd-oppskriften på Gjørv er den samme som den var for generasjoner siden.

Mal kjøttet 14 ganger, saltet skal med fra 2 gangen. Talg og potetmel skal være med de siste to gangene. Spe med veske ( melk blandet med fløte) og begynn med 1 ss. Spe forsiktig til farsen er passe fast. Bland inn muskat. Fyll farsen i pølsehornet på kjøttkvernen eller fyll i en sterk sprøytepose. Lag passe store boller som legges direkte i kraft kokt på bena.. Kok opp kraften med bollene i og la de trekke ca. 5 minutter. De skal ikke fosskoke, Ta opp bollene og la dem renne godt av seg. Avkjøl og la stå til de skal brukes. Bollene lan gjerne fryses.

Inderøysodd fra Gjørv Gård
På Gjørv Gård lages Inderøysodden av storfe- og fårekjøtt som er kokt, renset og kuttet i terninger. Kjøttkraften fra kokingen saltes og krydres med "hemmelige" krydder. I tillegg kommer de spesielle kjøtt-bollene som er nevnt her over. Gulrøtter kokes i egen kjele og tilsettes suppen til slutt. Man kan faktisk idag kjøpe svært god ferdig Inderøysodd som selv den mest ihuga matspesialist kan godta.
Ferdig sodd skal bare varmes, ikke kokes. Gode kokte poteter serveres på egne fat og bæres inn til bordet etter sodden.
Til Inderøysodd serveres et lokalt flatbrød, svakt søtet. Det kalles skjenning eller klenning

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 2118967571)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sodd fra Inderøy.Sodd fra Inderøy.
Denne retten har 89,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sodd.Sodd.
Denne retten har 71,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Inderøysodd fra Gjørv Gård.Inderøysodd fra Gjørv Gård.
Denne retten har 168,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.