Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ingefærøl fra Nordfjord




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
10litervatn
50stkingefær
2stkappelsinar, skall
1kgsukker
50grgjær
sukkerkulør


Annonse


Kalorier og næringsinnhold i Ingefærøl fra Nordfjord med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier40,095 758,93575,89Kcal
Protein0,4463,216,32gram
Karbohydrat8,891 277,05127,70gram
Kostfiber0,5376,137,61gram
Fett0,1927,292,73gram
Mettet fett0,057,180,72gram
Salt0,011,100,11gram
Pris på oppskriftenKr 2,45Kr 351,94Kr 35,19.-
Hele oppskriften veier14 365 totalt14 365 pr porsj1 437 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 liter

Kok opp vatn og ingefær. Ha i sukker og appelsinskal. Avkjøl til passeleg temperatur og ha i gjær.

La det stå varmt eit døgn. Plukk så ut appelsinskal og ingefær og tilset sukkerkulør til ølet får rette fargen. Tapp ølet på flasker når det er kaldt.

Denne oppskrifta kjem frå indre Nordfjord og har vore bruka i fleire bygder der. På same måten som sukkerølet, vart dette ølet bruka til jol og gjerne til andre store høgtider. Det vert og laga no til dags.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18239)
Kategori: Ølbrygging
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.