Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Innbakt kalvemørbrad med estragonsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
25grsmør
1600grkalvemørbrad, 2 stk renset (hver a ca. 800 gram)
0,5tsgrovt salt
Friskkvernet pepper

Farse:

1,7kgkalkunbryst i terninger
3stk storegg
0,5literkremfløte
0,5dlfriske estragonblader
4tsgrovt salt
friskkvernet pepper
200grspekeskinke i tynne skiver
3dlvann

Saus:

Stekesky fra kjøttet
1,5literMornay saus
0,75litermelk
0,25literkremfløte
4ssfriske, finhakkede estragonblader

Tilbehør:

4,2kgnye poteter
3kgdampede grønnsaker, feks gulrøtter, vårløk, grønne asparges og rødløk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Innbakt kalvemørbrad med estragonsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier93,701 281,56Kcal
Protein7,87107,64gram
Karbohydrat5,5676,05gram
Kostfiber0,9112,45gram
Fett4,2457,99gram
Mettet fett2,4833,92gram
Salt0,334,57gram
Pris på oppskriftenKr 6,98Kr 95,47Kroner
Hele oppskriften veier13 677 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

La halvdelen av smøret bli gyldent i en sauterepanne. Brun en mørbrad i ca. 2 minutter. Brun den andre mørbrad i resten av smøret. Dryss med salt og pepper og la kjøttet hvile tildekket i kjøleskap.

Farse:
Hakk halvdelen av alle ingrediensene i en food-processor ved hurtig hastighed i ca. 15 sekunder. Hakk resten av ingrediensene. Sett all farsen tildekket i et kjøleskap i ca. 30 minutter.

Del farsen i 4 porsjoner. Legg en porsjon farse i en stripe på et stykke bakepapir. Legg på en mørbrad og en porsjon farse. Pakk mørbraden inn i farsen og dekk den med halvdelen av spekeskinken. Gjenta "innpakningen" av den andre mørbrad.

Løft – ved hjelp av bakepapiret – stekene over på ovnens rist. Klipp i bakepapiret, så det kun er papir under farsen. Legg risten i en langpanne og brun kjøttet i midten av ovnen – ca. 15 minutter ved 250 grader. Skru ned for varmen og hell vann ved. Stek mørbradene ferdige. Ta de 2 stekene ut og mål med et steketermometer kjøttets sentrumtemperatur. Den skal være ca. 60 grader.

La kjøttet hvile tildekket i ca. 20 minutter.

Estragonsaus –
Sil stekeskyen over i en stor, tykkbunnet gryte og tilsett resten av ingrediensene. Sett sausen i kok under omrøring og smak til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22799)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalvestek fra Sardinia.Kalvestek fra Sardinia.
Denne retten har 83,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvefilet med sherrysaus.Kalvefilet med sherrysaus.
Denne retten har 100,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalvefilet.Helstekt kalvefilet.
Denne retten har 85,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek 2.Kalvestek 2.
Denne retten har 124,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svineribbe med salat på vårens grønnsaker, potetpurè og ribbesjy.Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svine.
Denne retten har 212,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt kalvebryst.Ovnsbakt kalvebryst.
Denne retten har 116,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellrerirot, li.Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellreriro.
Denne retten har 122,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.