Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Innbakt oksemørbrad med snittebønner og rødvinskokte løk




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800groksemørbrad
1sssmør
1ssolje
1dashsalt
1dashpepper
1stkbutterdeig (eller frosne plater
2stkeggehviter

Tilbehør:

0,25kgsjalottløk
0,25kgløk
2ssolivenolje
4kvist(er)Timian
1dlvann
2dlrødvin
1dashsalt
1dashpepper
1bunt(er)Persille
0,5kgsnittebønner eller grønne bønner
1,25kgpoteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Innbakt oksemørbrad med snittebønner og rødvinskokte løk med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier97,93706,79Kcal
Protein7,4753,91gram
Karbohydrat7,6054,85gram
Kostfiber1,138,16gram
Fett3,3824,39gram
Mettet fett0,977,00gram
Alkohol0,71 %
Salt0,171,23gram
Pris på oppskriftenKr 8,61Kr 62,14Kroner
Hele oppskriften veier2 887 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brun oksemørbraden på alle sider i smør og olje på pannen. Krydre med salt og pepper. Ta mørbraden av pannen og la den kjøle ned.

Imens rulles den opptinte butterdeig ut på en melstrøet bordplate. Deigen rulles ut i en firkant med en tykkelse på 2-3 mm, så jevn som mulig over hele flaten, (hvis det brukes små butterdeigsplater , pensles disse med egg i kanten og settes sammen). Den utrulte plate skal være så stor at mørbraden kan pakkes inn i den

Pensle nå hele deig-platen med eggehvite og la det tørre i 5 min. Pensle så med et nytt lag eggehvite.

Tørr oksemørbraden med kjøkkenpapir og legg den på butterdeigs-platen. Pensle platens kanter med eggehvite og pakk mørbraden inn i den. Legg den indpakkede mørbrad i en liten skypanne på bakepapir. Pynt evt. med et mønster av overskytende butterdeig. Pensle så pakken (unntatt bunnen) med eggehvite

Sett et steketermometer fra siden inn i midten av oksemørbraden. Sett så steken i ovnen ved 220 grader til sentrumstemperaturen er 45-50 grader for rød og 50-55 for svak rosa, det tar ca 20 min.
OBS!! Kikk etter den inn i mellom, blir butterdeigen for mørk under stekingen, dekkes den med bakepapir.

Når den indbakte oksemørbrad er ferdig, tas den ut av ovnen og skal nå hvile i 20 min, før der skjæres av den.

PS:
Da oksemørbraden er pakket inn vil den under hviletiden steke videre pga den gode isolering fra butterdeigen. Derfor skal stekingen avbrytes ved en lavere sentrumstemperatur enn normalt ved andre stekinger. Hvis butterdeigen i bunnen er bløt, kan den skjæres fra ved servering.

Tilbehør:
Skrell alle løkene, skjær dem i ringer og svisj dem i en gryte i olivenolje iblandet timianblader. Tilsett vann og la løkene koke i 5 min. til vannet er nesten vekk. Tilsett så rødvin og la også det koke i 5 min. Smak til med salt og pepper. Dryss med hakket persille. Kok potetene i lettsaltet vann i ca 20 min. Skrell dem

Sett en ny gryte over med lettsaltet vann og kok bønnene i ca 4-6 min, så er de fortsatt sprø.

Skjær mørbraden i skiver og server den med rødvinskokte løk, dampede grønne bønner og kokte skrelte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21333)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Roastbiff 3.Roastbiff 3.
Denne retten har 136,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt oksefilet.Helstekt oksefilet.
Denne retten har 115,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Filet innbakt i skinke.Filet innbakt i skinke.
Denne retten har 91,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Roastbeef.Roastbeef.
Denne retten har 83,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Engelsk roastbeef med yorkshirepudding.Engelsk roastbeef med yorkshirepudding.
Denne retten har 100,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff på vinkokte poteter.Biff på vinkokte poteter.
Denne retten har 105,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconbiff.Baconbiff.
Denne retten har 75,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt indrefilet med hasselback poteter og kremet sopp.Helstekt indrefilet med hasselback poteter og.
Denne retten har 140,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Engelsk roastbeef 2.Engelsk roastbeef 2.
Denne retten har 79,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt oksemørbrad med wasabi, kål og gresskar.Stekt oksemørbrad med wasabi, kål og gresskar.
Denne retten har 51,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek med pepperrot-krem.Oksestek med pepperrot-krem.
Denne retten har 184,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i form.Biff i form.
Denne retten har 176,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt biff.Innbakt biff.
Denne retten har 186,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff med bacon.Biff med bacon.
Denne retten har 145,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt høyrygg.Ovnsbakt høyrygg.
Denne retten har 99,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.