Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Innbakt rypebryst med innmat




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stkbrystfileter fra flådde ryper
krås, hjerte, lever og lår fra de samme rypene
4plate(r)butterdeig
2sscréme fraîche
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør
2stkegg
2clmadeira


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Innbakt rypebryst med innmat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier203,43761,89Kcal
Protein15,3657,53gram
Karbohydrat9,4635,43gram
Kostfiber0,200,75gram
Fett11,3842,62gram
Mettet fett2,7610,34gram
Alkohol0,19 %
Salt0,552,08gram
Pris på oppskriftenKr 40,84Kr 152,95Kroner
Hele oppskriften veier1 498 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med å renskjære kjøttet fra lårene. Fjern alle sener. Del kråsen i to og fjern den innvendige hinnen. Finhakk alt sammen, fres det godt i smør og krydre med salt og pepper.

Tilsett créme fraîche og kok til en tykk masse. Tilsett madeira.

Krydre brystfiletene og brun dem raskt i en panne. Avkjøles.

Kjevle ut butterdeigen så tynt som mulig. Del den i to.

Skill eggene og pensle butterdeigskivene med eggehvite. Fordel halvparten av innmatstuingen på de penslede butterdeigskivene slik at halve skiva er fri, og legg et brunet rypebryst oppå det. Fordel resten av stuingen over brystene og brett den frie delen av skiva over.

Klem sammen kantene med en gaffel og skjær vekk overflødig deig.

Pensle det hele med eggeplommer, og lag et rutemønster med gaffeltinner på toppen som dekorasjon.

Stek de innpakkede brystene i varm stekeovn ved 225 C i 10 minutter.

Server det hele med en god soppstuing, rognebærgelé og hjemmelaget potetmos.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12211)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.