Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Irsk potetkake




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
450grråskrelte poteter
3sssmør eller margarin
1tsmelis
2dlhvetemel
500grepler til fyll
Ca 3,5ssfarin
3sssmør eller margarin
1tspotetmel

Til pynt: Melis



Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Irsk potetkake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier184,742 376,68198,06Kcal
Protein1,7522,511,88gram
Karbohydrat21,55277,2423,10gram
Kostfiber1,6721,481,79gram
Fett9,80126,0810,51gram
Mettet fett6,2079,766,65gram
Salt0,151,980,16gram
Pris på oppskriftenKr 2,20Kr 28,30Kr 2,36.-
Hele oppskriften veier1 287 totalt1 287 pr porsj107 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Potetene skjæres i tre eller fire biter og kokes møre i lettsaltet vann. Sil fra kokevannet og damp potetene tørre. Mos dem og bland i smør, farin, melis og mel. Elt deigen glatt og del den i to deler, den ene litt større enn den andre. Kjevle begge emnene til ca. 3 – 4 med mer tykke leiver. Legg den største leiven på en smurt stekeplate. Skrell eplene, skjær dem i tynne båter og legg dem tett i tett på leiven, men ikke helt ut til kanten. Dryss en blanding av farin og potetmel mellom eplene.
Kantene pensles med vann og dekk eplene med den andre leiven. Brett kantene inn over lokket og trykk dem godt sammen. Stek kaken i varm stekeovn, 200 grader, på nederste rille i 30 minutter eller til den er gyllenbrun.
Skjær en ring av lokket og legg inn klatter med margarin på eplene. Dryss på litt sukker og legg lokket på igjen. Stek kaken videre i ca. 5 minutter. Kaken skal serveres varm med dryss av melis. Pisket krem er herlig tilbehør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Arild Svensgams hjemmeside
(Intern: 17042)
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Raggmunkar med fläsk och lingon (potetlapper).Raggmunkar med fläsk och lingon (potetlapper).
Denne retten har 92,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskens nøttekake.Påskens nøttekake.
Denne retten har 326,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søtpotetpannekaker med kanelkokte epler.Søtpotetpannekaker med kanelkokte epler.
Denne retten har 131,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tyske potetpannekaker.Tyske potetpannekaker.
Denne retten har 88,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potet- og mandelkake.Potet- og mandelkake.
Denne retten har 317,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hellekake.Hellekake.
Denne retten har 113,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.