Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Isbombe overtrukket med marsipan. med rå jordbærsorbet. sjokolade og karamel




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

parfait:

6stkeggeplommer
0,5stang(stenger)vaniljestang
100grsukker
0,5dlvann
1literkremfløte
150grmørk sjokolade i små stykker

Karamel:

150grsukker
30grsmør

sorbet:

500grjordbær
150grsukker

Ytterligere:

150grmørk sjokolade i små stykker
200grtynt utrullet marsipan

Pynt:

krem
sjokoladesnirkler
friske bær eller marsipanroser


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Nøtter
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Isbombe overtrukket med marsipan. med rå jordbærsorbet. sjokolade og karamel med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier327,982 114,20Kcal
Protein3,1120,05gram
Karbohydrat28,62184,49gram
Kostfiber1,268,12gram
Fett22,06142,20gram
Mettet fett12,6281,35gram
Salt0,050,33gram
Pris på oppskriftenKr 5,88Kr 37,90Kroner
Hele oppskriften veier2 578 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Parfait:
Sukker kokes med vann til sirup. Eggeplommer og vanilje piskes sammen. Tilsettes sukkersirupen under stadig pisking over svak varme. Piskes kald. Den piskede fløte vendes i sammen med den knuste karamel og den hakkede sjokolade. Settes på frys.

Karamel:
Sukker og smør smeltes til karamel på pannen. Helles over på pergamentpapir, avkjøles og knuses.

Rå jordbærsorbet:
Jordbær og sukker blendes eller puréres gjennom en dørslag. Kjøres på ismaskine til grøtkonsistens. Har man ikke en ismaskin, settes puréen på frys, og man rører med jevne mellomrom, til puréen har grøtkonsistens.

Bombe:
Parfaitisen fylles i bombeform eller glasskål. Halvfryses og uthules. Hullet fylles med fruktsorbet og settes i fryseren. Den frosne is tas ut av fryseren og overtrekkes med et tynt lag utrullet marsipan. Oppbevares i fryseren til senere bruk.

Anretning:
Isen tas ut av fryseren ca. 15-20 minutter før servering. Bomben pyntes med krem, sjokoladesnirkler, friske bær eller marsipanroser.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22566)
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Jordbærsherbet.Jordbærsherbet.
Denne retten har 117,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ice pops med kiwi og jordbær.Ice pops med kiwi og jordbær.
Denne retten har 93,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ekte jordbærpinner.Ekte jordbærpinner.
Denne retten har 62,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Yoghurtsorbet 2.Yoghurtsorbet 2.
Denne retten har 85,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbær- og bringebæris.Jordbær- og bringebæris.
Denne retten har 118,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærsorbet med sukrin.Jordbærsorbet med sukrin.
Denne retten har 31,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærsorbet.Jordbærsorbet.
Denne retten har 71,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vaniljeis med marinerte jordbær.Vaniljeis med marinerte jordbær.
Denne retten har 114,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.