Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ishavsrøye i klar tomatbuljong



Ishavsrøye i klar tomatbuljong oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grishavsrøyefilet uten skinn og ben
Kokevann så det dekker fisken
Pr. liter vann:
40grsaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
10stkpepperkorn, sorteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1skive(r)sitronIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2stklaurbærbladerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Tomatbuljong:

1kgtomater, god
2ssestragon
3sspurre i små terninger - blanchert
3ssgulrot i små terninger - blanchert
2sstomat i små terninger
2ssgressløk finhakket
2sskoriander
0,5tssalt
4ssolivenolje, ekstra virgin
3ssparmesan, finrevet
2tsgrovmalt pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ishavsrøye i klar tomatbuljong med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier82,28340,95Kcal
Protein5,5422,96gram
Karbohydrat2,5110,40gram
Kostfiber1,285,30gram
Fett5,2821,88gram
Mettet fett1,004,14gram
Salt0,281,18gram
Pris på oppskriftenKr 8,22Kr 34,06Kroner
Hele oppskriften veier1 658 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp vannet sammen med salt og krydder, legg i fisken og sett ned varmen. Trekk i ca tre minutter, avhengig av tykkelse på fisken. Tørk litt av fisken før den legges i en suppetallerken.

Tomatbuljong
Fjern stilkfestet på tomatene, og mos til fin puré med stavmikser eller foodprosessor. Sil puréen gjennom et klede natten over (24 timer). Gir ca 3 dl helt klar tomatjuice/buljong. Resterende tomatpuré kan brukes i en tomatsaus eller lignende.

Kok opp buljongen sammen med estragon og tilsett så de blancherte grønnsakene, tomat, gressløk og korianderblader.
Smak til med salt.

Slå buljongen over fisken, og drypp olivenolje rundt. Legg parmesan på fisken og avslutt med et lett dryss pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23294)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet Ishavsrøye.Gravet Ishavsrøye.
Denne retten har 189,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ishavsrøye i klar tomatbuljong.Ishavsrøye i klar tomatbuljong.
Denne retten har 82,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dampet Ishavsrøye med sitronmelisse.Dampet Ishavsrøye med sitronmelisse.
Denne retten har 95,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ishavsrøye med fersk surkål.Ishavsrøye med fersk surkål.
Denne retten har 101,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dampet Ishavsrøye med fersk surkål.Dampet Ishavsrøye med fersk surkål.
Denne retten har 102,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.