Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ishavsrøye med avokadosaus



Ishavsrøye med avokadosaus oppskrift.
Fotograf: Eksportutvalget for fisk (EFF)
Graving av fet fisk er en tradisjonell tilberedningsmåte. Her er krydder og tilbehør litt forskjellig i fra det vi vanligvis bruker og sennepssausen er byttet ut med avokadosaus. Denne retten må prøves!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgishavsrøyefilet
1sspepper, hel sort
4stkkardemomme, hel
1tssechuanpepperIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
5stkstjerneanis
60grsalt
40grsukker

Avokadosaus

2stkavokado
0,5dllime
2ssvann
2feddhvitløk
0,5stkchili, rød
2sskoriander, frisk
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ishavsrøye med avokadosaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier141,24420,19Kcal
Protein11,1733,23gram
Karbohydrat4,2912,76gram
Kostfiber1,454,31gram
Fett8,5025,29gram
Mettet fett1,454,31gram
Salt5,0414,98gram
Pris på oppskriftenKr 10,08Kr 29,99Kroner
Hele oppskriften veier1 190 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rist krydderne i varm panne i ca. 5 minutter. Avkjøl og mal dem på en krydderkvern.
Legg halvparten av filetene med skinnsiden ned i et fat med kanter, ha på halvparten av salt, sukker og krydderblandingen og legg resten av filetene over.
Fordel resten av salt, sukker og krydderblanding over. Dekk med plast og legg lett press på.
Sett filetene kjølig i 2 døgn, snu dem et par ganger i løpet av den tiden. Skjær filetene i tynne skiver og anrett på tallerken med avokadosaus og litt salat.

Avokadosaus
Ta avokadokjøttet ut av skallet og mos det fint sammen med frisk limesaft og vann.
Ha i finhakket hvitløk, chili og korianderblader. Smak til med salt og pepper.
Dekk med plast og oppbevar i kjøleskap frem til servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29234)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe.Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe.
Denne retten har 166,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ishavsrøye med avokadosaus.Ishavsrøye med avokadosaus.
Denne retten har 141,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.