Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ishavsrøye med fersk surkål



Ishavsrøye med fersk surkål oppskrift.
Fotograf: Tom Haga
Dampet ishavsrøye med de klassiske smakene av laurbærblad, pepper og sitron går aldri av moten. Denne oppskriften er god til en søndagsmiddag for familie eller venner.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grishavsrøyefilet
10dlvann
40grsalt
10stkpepper, hel sort
1stksitron
2stklaurbærblad

Fersk surkål

1stksjalottløk
1ssolje
3sshvitvinseddik
30grbacon
1tskarve
60grgulrot
0,5dlhvitvin
300grspisskål
40grerter, fryst
2sssmør, usaltet
1tssalt
1dashpepper, grovmalt

Syrlig smørsaus med gressløk

60grsjalottløk
150grsmør, usaltet
3dlhvitvin
4stkpepper, hel hvit
0,5tssalt
2sssitron
2ssgressløk, frisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ishavsrøye med fersk surkål med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier101,84787,02Kcal
Protein4,7636,79gram
Karbohydrat0,685,26gram
Kostfiber0,534,10gram
Fett7,9461,36gram
Mettet fett3,9730,68gram
Alkohol1,08 %
Salt1,6712,90gram
Pris på oppskriftenKr 6,98Kr 53,94Kroner
Hele oppskriften veier3 091 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp vannet sammen med salt og krydder, legg i fisken og skru ned varmen.
La den trekke i ca. 3 minutter for filet, og det dobbelte for rundrenset fisk. Dette kan variere etter tykkelse på fisken. Løft fisken ut og legg den på et klede så overflødig vann får renne av. Dra av skinnet og anrett fisken på tallerken.

Fersk surkål
Fres løk i olje til den er blank, tilsett eddik og kok inn nesten all væsken. Tilsett bacon i små terninger, karve, gulrot i tynne strimler og hvitvin, og la koke i 2 minutter under lokk.
Tilsett finstrimlet spisskål og erter, og kok under lokk til det er mørt, ca. 3-4 minutter.
Smak til med salt og pepper, ha i smør og rør godt rundt så det dekker grønnsakene.

Syrlig smørsaus med gressløk
Fres løk i litt av smøret til den er blank.
Hell over hvitvin, ha i pepperkorn og kok inn nesten all væsken. Fjern pepperkornene og pisk inn kalde terninger av usaltet smør. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger under kokepunktet.
Smak til med salt og sitronsaft. Ha i gressløk til slutt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29235)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Dampet Ishavsrøye med sitronmelisse.Dampet Ishavsrøye med sitronmelisse.
Denne retten har 95,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dampet Ishavsrøye med fersk surkål.Dampet Ishavsrøye med fersk surkål.
Denne retten har 102,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ishavsrøye i klar tomatbuljong.Ishavsrøye i klar tomatbuljong.
Denne retten har 82,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet Ishavsrøye.Gravet Ishavsrøye.
Denne retten har 189,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ishavsrøye med fersk surkål.Ishavsrøye med fersk surkål.
Denne retten har 101,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.