Iskake

Ingredienser

1 porsjon

Marengsbunn:
3 eggehviter
100 g melis
1 ts potetmel

Fyll og pynt:
1/2 plate smeltet kokesjokolade
2-3 ss tykt jordbærsyltetøy
1 pk. sitronfromasj
4 dl kremfløte
3 ss sukker
rød gelépynt fra tube
evt. Sjokoladekrimmel


Annonse

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Stivpisk eggehvitene og bland med melis og potetmel som has i eggehviten i 3-4 omganger. Pisk godt og lenge mellom hver gang slik at marengsen blir seig. Tegn et rektangel på bakepapir på ovnsplaten, ca 12x30 cm. Fordel marengsmasen jevnt utover på bakepapiret. Steke midt i ovnen ved 100 C i c 3 timer. Marengs skal være tørr tvers igjennom før den avkjøles på rist.

Legg marengsbunnen på fat. Smelt sjokoladen og bre den over i et jevnt lag. La sjokoladen stivne og fordel syltetøyet over. Lag fromasj som angitt på pakken og la den bli halvstiv før den fordeles over bunnen.

Sett iskaken i frysen til fromasjen er helt stiv. Stivpisk kremfløte og sukker sammen. Bre drøyt halvparten av kremen oppå og rundt kaken. Ha resten i en sprøytepose med stjernetyll og pynt med pent mønster rundt og topper oppå kaken. Pynt med små, røde gelétopper.

La kaken stå i minst 3 timer i fryseren før servering så den blir gjennomfryst. Ta den fram en halvtime før den skal på bordet.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 4216 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 8847)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!