Islandskake

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Bunn:

4stkeggehviter
2dlsukker
2dlkokosmasse
0,5plate(r)kokesjokolade - hakkes

Eggekrem:

4stkeggeplommer
100grsukker
1dlfløte
100grhardt smør
0,5tsvaniljesukker
1pose(r)svisker - kokes
3,3dlfløte + 1 ss sukker
daimsjokolade

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

En saftig og god kake. (Denne oppskrifta inneholder svisker, men det kan godt kuttes ut eller erstattes med annen ingrediens.)

Slik gjør du
Bunn:
Eggehviter og sukker piskes stivt, bland så kokosmassen og den hakkede sjokoladen i massen. Stek ved 175*C i ca. 1 time

Eggekrem:
Eggeplommer, sukker og 1 dl fløte kokes opp, avkjøl litt. Rør smøret og vaniljesukkeret inn i eggekremen, avkjøl.

Legg den avkjølte eggekremen oppå bunnen, deretter legges den kokte sviskeren oppå.
Fløten og sukkeret piskes til krem og has oppå sviskeren. Pynt med knust daim eller daimkuler.

Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel

Kilde:
Magrit

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 357,68 Kcal
Protein 3,8 g
Fett 24 g
Karbo 30,55 g
Pris 5,2.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Kakemonsen
Oppskriften har hatt 27129 lesere totalt.
Oppskriften har fått 5 poeng totalt (av max 6) fra 26 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1383)

Ekstra info

Kategori: Kaker
Diett/allergi: Glutenfri
Land: Island



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!