Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Italiensk kjøttsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgkjøttdeig
3stk storløk
3ssolje
Ca 2,5sssmør
Ca 2,5feddhvitløk
0,5stang(stenger)stangselleri
4stk litegulrøtter
1kgfullmodne tomater
4sstomatpuré
2ssfrisk eller 2 ts tørket basilikum
0,5ssfrisk eller 1/2 ts tørket merian eller oregano
Ca 2,5dlrødvin eller buljong
1dashsalt
1dashpepper
paprikapulver


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Italiensk kjøttsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier107,60818,08Kcal
Protein6,3047,90gram
Karbohydrat2,4318,48gram
Kostfiber1,007,60gram
Fett7,2054,74gram
Mettet fett2,9022,05gram
Alkohol0,84 %
Salt0,413,14gram
Pris på oppskriftenKr 5,81Kr 44,17Kroner
Hele oppskriften veier3 041 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm oljen i en stor, vid gryte. Rens og hakk løken og surr den og kjøttdeig over sterk varme. Rør hele tiden med en gaffel til kjøttet er småkornet og gjennomstekt. Skru varmen litt ned.

Tilsett smør, knust hvitløk, finsnittet stangselleri eller grovt revet sellerirot og grovt revne gulrøtter. La grønnsakene småsurre under omrøring ca 10 minutter.

Flå tomatene, skjær dem i små biter og legg dem i gryten. Tomater fra boks helles direkte i gryten sammen med saften.

Tilsett tomatpuré og finklippede friske eller knuste tørkede krydderurter. Hell vin eller buljong i gryten. 3 dl hvis du bruker friske tomater, 2 dl når det er tilsatt saft fra hermetiske tomater. Smak godt til med krydder, og la kjøttsausen småkoke ca 20 minutter med lokket halvveis på gryten. Rør av og til så sausen ikke fester seg til bunnen.

Hell 1/3 av kjøttsausen i en bolle, dryss med finklippet persille og server sausen til nykokt pasta. Som tilbehør anbefales revet ost og en bolle grønn salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7424)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pizza saus til stor pizzabunn.Pizza saus til stor pizzabunn.
Denne retten har 95,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttsaus med rødvin.Kjøttsaus med rødvin.
Denne retten har 114,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saus Bolognese.Saus Bolognese.
Denne retten har 132,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.