Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Italiensk mandelkake




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Paideig:

2,5dlhvetemel,
100grkjøleskapskaldt smør,
2sskaldt vann

Fyll:

150grmarsipanmasse (kjøpes ferdig i rull),
1begercottage cheese
1begercreme fraiche (eller 2 dl rømme),
3stkegg
1dlsukker
1stksitron, revet skall og saften
3sshvetemel (strøkne!),
Ca 2dråpe(r)bitter mandel-essens eller 3 - 4 dråper mandelessensIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Italiensk mandelkake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier294,203 924,10490,51Kcal
Protein7,1294,9711,87gram
Karbohydrat22,32297,7137,21gram
Kostfiber1,0113,471,68gram
Fett19,38258,4932,31gram
Mettet fett10,09134,5816,82gram
Salt0,233,100,39gram
Pris på oppskriftenKr 4,80Kr 64,02Kr 8,00.-
Hele oppskriften veier1 334 totalt1 334 pr porsj167 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Paideig:
Ha melet i en bolle, gjerne matmøllebolle med kniven i. Skjær smøret i terninger og smuldre det i melet. Tilsett vannet og arbeid alt raskt sammen til en deig. Trykk deigen jevnt utover i bunnen av og godt inntil og oppover springform med diameter på 22 - 23 cm. La formen stå i kjøleskapet til ovnen er forvarmet til 200 C.
Forstek paibunnen på midterste rille i 5 - 7 minutter. Avkjøl formen på rist.

Fyll:
Grovriv marsipanmassen og legg den utover en fjøl slik at den ikke klisser seg sammen. Finmos cottage cheese med en gaffel eller helst i matmølle med kniven i. Tilsett revet marsipan, crème fraîche, egg, sukker, sitronskall og -saft. Visp inn melet. Smak forsiktig til med mandeldråper og bland alt godt. Hell fyllet utover paibunnen. Stek paien ferdig (midterste rille) i knapt 40 minutter, til overflaten er pent gyllenbrun. Server paien kald med en frisk frukt til.

TIPS:
Dersom du legger marsipanmassen til fyllet i fryser eller kjøleskap på forhånd, blir den lettere å rive på råkostjern.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 21222)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Italia

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fruktterter.Fruktterter.
Denne retten har 264,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinhjerter.Appelsinhjerter.
Denne retten har 415,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valnøtt- og Mandelterte.Valnøtt- og Mandelterte.
Denne retten har 364,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Små fruktterter.Små fruktterter.
Denne retten har 326,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med vaniljekrem og bær.Pai med vaniljekrem og bær.
Denne retten har 309,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bærpai med sjokoladefyll.Bærpai med sjokoladefyll.
Denne retten har 462,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.