Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Italiensk skalldyrsaus




(ca 5 dl)

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,25dltørr hvitvin
125grrå reker
12stkblåskjell, små i skjellene
1dashpepper
tabascosaus
0,25dlolivenolje
2feddhvitløk, presset
0,5tstørket oregano
0,5sshakket frisk koriander
4ssbrandy
125grblekksprutkjøtt i ringer
2,5dltomatsaus
250grhakket, hvit fisk (torsk)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Italiensk skalldyrsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier92,40238,53Kcal
Protein10,3626,74gram
Karbohydrat1,604,13gram
Kostfiber0,401,03gram
Fett2,917,51gram
Mettet fett0,421,08gram
Alkohol2,51 %
Salt0,391,00gram
Pris på oppskriftenKr 9,06Kr 23,39Kroner
Hele oppskriften veier1 033 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm 4 ss av vinen i en stor gryte. Tilsett reker, blåskjell, pepper og noen dråper tabascosaus. Kok opp under omrøring.

Når blåskjellene har åpnet seg, tas de opp og legges til side. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Ta opp rekene, legg dem til side og avkjøl dem lett. Fjern skallet. Sil kraften og sett den til side.

I en annen gryte varmes olje og hvitløk til det er gyllent. Ta hvitløken opp og kast den. Tilsett urtene og resten av vinen og brandyen. La surre i ca 3 minutter. Tilsett blekkspruten og la surre i ca 4 minutter. Rør rundt, ta blekkspruten opp og legg den til side. Tilsett tomatsausen og kok opp. Tilsett kraften og den hakkede fisken. Senk varmen og la det småkoke i 10 minutter, til fisken er nesten gjennomkokt. Ha i skalldyr og kok i et par minutter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7432)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.