Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Italiensk tradisjonell tørrfisk



Italiensk tradisjonell tørrfisk oppskrift.
Fotograf: Eva Brænd
Tørrfisk er en stor delikatesse i Italia, og feires med tørrfiskfestivaler flere steder i landet. Selv om denne retten fremstår som svært enkel smaker den himmelsk godt.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grtørrfisk, utvannet og renset
5stkpotet
2feddhvitløk
olivenolje
1dashpepper, grovmalt
1dashsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Italiensk tradisjonell tørrfisk med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier193,64608,61Kcal
Protein38,38120,63gram
Karbohydrat7,9925,11gram
Kostfiber0,842,64gram
Fett0,722,26gram
Mettet fett0,100,31gram
Salt0,120,38gram
Pris på oppskriftenKr 17,41Kr 54,72Kroner
Hele oppskriften veier1 257 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær tørrfisk i porsjonsstykker.
Kok opp vann som er tilsatt salt.
Legg tørrfisk i det kokende vannet, trekk kjelen til side og la fisken trekke til den er gjennomkokt, ca. 5-7 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
Kok potet, gjerne mandelpotet.
Skjær potet i skiver.
Bland tørrfisk og potet, tilsett olivenolje og dryss på grovt salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29469)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Middelhavsinspirert tørrfisk.Middelhavsinspirert tørrfisk.
Denne retten har 188,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfisk på benediktiners vis.Tørrfisk på benediktiners vis.
Denne retten har 282,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk tradisjonell tørrfisk.Italiensk tradisjonell tørrfisk.
Denne retten har 193,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spansk tørrfiskrett.Spansk tørrfiskrett.
Denne retten har 200,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronposjert tørrfisk med sopprisotto.Sitronposjert tørrfisk med sopprisotto.
Denne retten har 256,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Burrida di Stoccafisso. Tørrfisk ”burrida”.Burrida di Stoccafisso. Tørrfisk ”burrida”.
Denne retten har 151,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.