Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Jamies skinkesteik med potetmos og snittebønner

Oppskriften har fått 2 poeng. 2 poeng (av max 6) i snitt fra 2 lesere
Oppskriften har hatt 7188 lesere! 7188 lesere
Jamies skinkesteik med potetmos og snittebønner har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 108,17 kcal ......Protein: 6,59 g ......Fett: 5,47 g ......Mettet fett: 3 g
Karbohydrater: 7,27 g ......Kostfiber: 1,75 g .....Natrium: 39,26 mg .......Pris: 5,75 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Til steken:

1stklår eller skulder av gris
3ssfennikelfrø
3sskorianderfrø
1krmtørket chilli
havsalt og nykvernet sort pepper
extra virgin olivenolje
1stkhvitløk, med skall
1håndfull(er)fersk salvieIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1håndfull(er)fersk rosmarin

Til potetmos:

8stk storpoteter, skrelt og delt i biter.
2,5dlmatfløte
3bit(er)med smør, store
salt og nykvernet sort pepper
1krmmuskat (valgfritt)

Tomater og grønne snittebønner

750grgrønne snittebønner skåret diagonalt i fem cm lange biter
2feddhvitløk, finhakket
2dashextra virgin olivenolje
1boks(er)tomater, hakkede
salt og nykvernet sort pepper
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matsiden
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin



Fremgangsmåte:

Spør hos slakteren om han kan fjerne svor og bein fra svinelåret. For å lage det sprøstekte svoret, del svoren i to deler og skjær innsnitt over hele på begge. Støt halvparten av fennikelfrøene og halvparten av korianderfrøene, chillien og en klype salt i en morter. Strø krydderblandingen over svoren og avslutt med en ny god klype salt. Hell litt olivenolje over svoret og stek i ovnen på 220 grader celsius på en rist med et fat under, som tar i mot fettet, til de er veldig sprø. Del på kryss og tvers når de er ferdige.

Hakk resten av fennikel- og korianderfrøene sammen med en god klype salt. Dryss over på begge sidene av svinesteken, og avslutt med nykvernet sort pepper. Plassér steken og hvitløksfeddene i et stekefat. Hell over godt med olivenolje.

Støt rolig salvien og rosmarinen i morteren til de har avgitt aromaen sin. Tilsett fire spiseskjeer olivenolje. Hell denne smaksoljen over steken og gni inn urtene over hele kjøttstykket. Stek i ovnen på 200 grader celsius i fire til fire og en halv time.

Potetmos
Kok potetene i salt vann til de er myke. Hell av vannet og mos potetene til du har en jevn mos. Tilsett fløte, smør, krydder og muskat og bland godt.

Grønnsakene:
Damp bønnene i et foliedekket dørslag over potetene mens disse koker eller forvell dem i kokende salt vann til de er møre. Mens de koker, lag tomatsaus ved å steke hvitløken i olivenolje, tilsett tomatene og la det koke opp.

Tilsett litt salt og pepper og la det småkoke i omtrent 15 minutter til du har en tykk tomatsaus. Krydre etter egen smak.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 108,171 147,5257,4 %
Fett: 5,4758,03 g82,9 %Fett45,51 %
Protein: 6,5969,91 g139,8 %Protein24,36 %
Karbo: 7,2777,12 g25,7 %Karbo26,88 %
Fiber: 1,7518,56 g61,9 %Fiber3,23 %
Mettet fett: 3,0031,83 g159,1 %
Salt: 0,101,04 g20,8 %
Hele oppskriften veier 4243,4 g totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.5,75 .-
Pris 4 porsjonerKr. 244,00 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 61,00.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Fylt svinekam med aprikos hos oss.Les mer om Juleskinke med smak av India hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:2582



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen