Aktuelt akkurat nå!
Smoothies...Asparges...Rabarbra...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Jamies skinkesteik med potetmos og snittebønner

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Til steken:

1stklår eller skulder av gris
3ssfennikelfrø
3sskorianderfrø
1krmtørket chilli
havsalt og nykvernet sort pepper
extra virgin olivenolje
1stkhvitløk, med skall
1håndfull(er)fersk salvieIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1håndfull(er)fersk rosmarin

Til potetmos:

8stk storpoteter, skrelt og delt i biter.
2,5dlmatfløte
3bit(er)med smør, store
salt og nykvernet sort pepper
1krmmuskat (valgfritt)

Tomater og grønne snittebønner

750grgrønne snittebønner skåret diagonalt i fem cm lange biter
2feddhvitløk, finhakket
2dashextra virgin olivenolje
1boks(er)tomater, hakkede
salt og nykvernet sort pepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 108,19 Kcal
Protein 6,59 g
Fett 5,47 g
Karbo 7,27 g
Pris 5,75.- kr

Fremgangsmåte:

Spør hos slakteren om han kan fjerne svor og bein fra svinelåret. For å lage det sprøstekte svoret, del svoren i to deler og skjær innsnitt over hele på begge. Støt halvparten av fennikelfrøene og halvparten av korianderfrøene, chillien og en klype salt i en morter. Strø krydderblandingen over svoren og avslutt med en ny god klype salt. Hell litt olivenolje over svoret og stek i ovnen på 220 grader celsius på en rist med et fat under, som tar i mot fettet, til de er veldig sprø. Del på kryss og tvers når de er ferdige.

Hakk resten av fennikel- og korianderfrøene sammen med en god klype salt. Dryss over på begge sidene av svinesteken, og avslutt med nykvernet sort pepper. Plassér steken og hvitløksfeddene i et stekefat. Hell over godt med olivenolje.

Støt rolig salvien og rosmarinen i morteren til de har avgitt aromaen sin. Tilsett fire spiseskjeer olivenolje. Hell denne smaksoljen over steken og gni inn urtene over hele kjøttstykket. Stek i ovnen på 200 grader celsius i fire til fire og en halv time.

Potetmos
Kok potetene i salt vann til de er myke. Hell av vannet og mos potetene til du har en jevn mos. Tilsett fløte, smør, krydder og muskat og bland godt.

Grønnsakene:
Damp bønnene i et foliedekket dørslag over potetene mens disse koker eller forvell dem i kokende salt vann til de er møre. Mens de koker, lag tomatsaus ved å steke hvitløken i olivenolje, tilsett tomatene og la det koke opp.

Tilsett litt salt og pepper og la det småkoke i omtrent 15 minutter til du har en tykk tomatsaus. Krydre etter egen smak.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matsiden
Oppskriften har hatt 8211 lesere totalt.
Oppskriften har fått 2 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2582)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!