Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Jamies skinkesteik med potetmos og snittebønner

Oppskriften har fått 2 poeng. 2 poeng (av max 6) i snitt fra 2 lesere
Oppskriften har hatt 7105 lesere! 7105 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Jamies skinkesteik med potetmos og snittebønner har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 108,17 Kcal ......Protein: 6,59 gram ......Fett: 5,47 gram ......Mettet fett: 3 gram
Karbohydrater: 7,27 gram ......Kostfiber: 1,75 gram .....Natrium: 39,26 mg .......Pris: 5,75 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Til steken:

1stklår eller skulder av gris
3ssfennikelfrø
3sskorianderfrø
1krmtørket chilli
havsalt og nykvernet sort pepper
extra virgin olivenolje
1stkhvitløk, med skall
1håndfull(er)fersk salvieIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1håndfull(er)fersk rosmarin

Til potetmos:

8stk storpoteter, skrelt og delt i biter.
2,5dlmatfløte
3bit(er)med smør, store
salt og nykvernet sort pepper
1krmmuskat (valgfritt)

Tomater og grønne snittebønner

750grgrønne snittebønner skåret diagonalt i fem cm lange biter
2feddhvitløk, finhakket
2dashextra virgin olivenolje
1boks(er)tomater, hakkede
salt og nykvernet sort pepper
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matsiden
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Fremgangsmåte:

Spør hos slakteren om han kan fjerne svor og bein fra svinelåret. For å lage det sprøstekte svoret, del svoren i to deler og skjær innsnitt over hele på begge. Støt halvparten av fennikelfrøene og halvparten av korianderfrøene, chillien og en klype salt i en morter. Strø krydderblandingen over svoren og avslutt med en ny god klype salt. Hell litt olivenolje over svoret og stek i ovnen på 220 grader celsius på en rist med et fat under, som tar i mot fettet, til de er veldig sprø. Del på kryss og tvers når de er ferdige.

Hakk resten av fennikel- og korianderfrøene sammen med en god klype salt. Dryss over på begge sidene av svinesteken, og avslutt med nykvernet sort pepper. Plassér steken og hvitløksfeddene i et stekefat. Hell over godt med olivenolje.

Støt rolig salvien og rosmarinen i morteren til de har avgitt aromaen sin. Tilsett fire spiseskjeer olivenolje. Hell denne smaksoljen over steken og gni inn urtene over hele kjøttstykket. Stek i ovnen på 200 grader celsius i fire til fire og en halv time.

Potetmos
Kok potetene i salt vann til de er myke. Hell av vannet og mos potetene til du har en jevn mos. Tilsett fløte, smør, krydder og muskat og bland godt.

Grønnsakene:
Damp bønnene i et foliedekket dørslag over potetene mens disse koker eller forvell dem i kokende salt vann til de er møre. Mens de koker, lag tomatsaus ved å steke hvitløken i olivenolje, tilsett tomatene og la det koke opp.

Tilsett litt salt og pepper og la det småkoke i omtrent 15 minutter til du har en tykk tomatsaus. Krydre etter egen smak.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 108,171 147,5257,4 %
Fett: 5,4758,03 gr82,9 %Fett45,51 %
Protein: 6,5969,91 gr139,8 %Protein24,36 %
Karbo: 7,2777,12 gr25,7 %Karbo26,88 %
Fiber: 1,7518,56 gr61,9 %Fiber3,23 %
Mettet fett: 3,0031,83 gr159,1 %
Salt: 0,101,04 gr20,8 %
Hele oppskriften veier 4243,4 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.5,75 .-
Pris 4 porsjonerKr. 244,00 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 61,00.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Svinitos hos oss.Les mer om Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:2582



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen