Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Japansk fondue




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400groksefilet
200grtørkede Shii-take-sopp
250grkinakål
200grglassnudler
200grsjampinjong
150grjapanreddik (kinareddik)
200grfrisk spinat
1dlfriskpresset sitronsaft
0,5dlsoyasaus
2stkvårløk
4tssesamfrø
1tssukker
1ssMiso
2tssøt risvin el. sherry
1tseplevineddik
1sssennepspulver
1,5literhønsebuljong


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Sennep
Sesam
Soya
Spor-av-gluten
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Japansk fondue med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier67,77565,64Kcal
Protein4,1734,80gram
Karbohydrat10,5087,64gram
Kostfiber1,048,68gram
Fett0,746,18gram
Mettet fett0,171,42gram
Alkohol0,05 %
Salt0,715,91gram
Pris på oppskriftenKr 6,56Kr 54,75Kroner
Hele oppskriften veier3 339 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg oksekjøttet 2-3 timer i fryseren.
Hell kokende vann over shiitake-soppene og la dem stå 1/2 time.
Rens og skyll kinakålen og skjær den i strimler. Hell kokende vann over glassnudlene og la dem stå i 5 minutter. Skyll soppene og skjær dem i små stykker.
Skrell japanreddiken. Skjær 100 g av den i fine strimler. Riv resten fint og ha det i en liten skål.
Skyll spinaten og la den dryppe tørr i en dørslag. Hell nudlene til avdrypping i ett dørslag og klipp dem i mindre stykker.
Anrett nudler og grønnsaker på et fat. Bland sitronsaft, soyasaus og 1/2 dl vann og ha det i en liten skål.
Rens vårløk, skjær dem i tyde stykker og ha dem i en liten skål. Rist sesamfrøene på en tørr panne ved jevn varme og støt dem i mortér. Tilsett sukker, eddik og sennepspulver og rør det sammen.
Ha det i en liten skål.
Skjær kjøttet i ganske tynne stiver med en skarp kniv. Legg skivene på et fat.
Varm buljongen opp i en lag gryte og sett den på rechauden. Bland etter smak og lyst grønnsaker, sopp, nudler og kjøtt i små fonduesikter og dypp dem i den varme buljong.
Spises med to slags sauser samt reven japanreddike og vårløk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 26268)
Kategori: Fondue
Land: Japan

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.