Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jegerpai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grhvetemel
200grMargarin
0,5tseddik
5ssvann, kaldt

fyll:

500grstekt kjøtt av vilt, rype, fasan, årfugl eller annet
400grmedisterdeig
1stkeggeplomme
2sskonjakk
0,5tssalt
0,25tspepper
0,25tsingefær, støtt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Jegerpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier261,15457,87Kcal
Protein19,1133,51gram
Karbohydrat10,3318,11gram
Kostfiber0,510,89gram
Fett15,4327,05gram
Mettet fett4,197,35gram
Alkohol0,50 %
Salt0,741,29gram
Pris på oppskriftenKr 12,31Kr 21,58Kroner
Hele oppskriften veier1 403 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag vanlig tertedeig. La den hvilke kjølig ca. 30 minutter. Kjevle den til to runde leiver, den ene så stor at den dekker bunn og sider i en sukkerbrødform, den andre stor nok til lokk.

fyll:

Skjær kjøttet i jevne strimler.

Arbeid eggeplommen inn i medisterdeigen sammen med konjakken. Smak til med krydder.

Legg kjøtt og farse lagvis i formen.

Dekk med deiglokk. Pensle kantene med vann og klem dem godt til.

Pensle overflaten med egg og lag et hull, så dampen kan slippe ut.

Stek paien på 225 C i ca 40 min. til den er gyllen, sprø og gjennomstekt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12482)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.