Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jerpe i form med rotgrønnsaker




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkjerper
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør
2stkgulrøtter
2stkpersillerøtter
0,5stksellerirot
0,5stkpurre
2stksjalottløk
0,5dlhvitvin
4dlfløte
1plate(r)butterdeig, frossen
2stkegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Selleri
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Jerpe i form med rotgrønnsaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier174,95767,93Kcal
Protein9,9743,76gram
Karbohydrat4,1818,35gram
Kostfiber0,903,95gram
Fett12,7455,92gram
Mettet fett6,7129,45gram
Alkohol0,27 %
Salt0,220,95gram
Pris på oppskriftenKr 8,66Kr 38,01Kroner
Hele oppskriften veier1 756 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med å ribbe og vaske jerpene. Del dem i to med saks og fjern rygg-, side- og brystbein.

Brun dem på begge sider og krydre med salt og pepper. Avkjøl dem.

Rens og kutt røttene i tynne strimler. Kutt purren i tynne skiver. Gi grønnsakene et oppkok i lettsaltet vann. Avkjøl.

Skrell og finhakk sjalottløken, fres den blank i en kjele og kok inn med hvitvin.

Slå over fløten og kok til den tykner litt. Ha i litt salt og hvit pepper. Avkjøl.

Smør den ildfast formen med smør og fordel grønnsakene i bunnen. Legg over de avkjølte jerpene. Tøm over den innkokte fløten.

Kjevle ut butterdeigen til halv tykkelse. Prikk den med gaffel. Skill eggene og pensle kanten på formen med eggehviter. Pensle butterdeigen med eggeplommene, og lag et pent mønster med en gaffel.

Legg butterdeigen forsiktig over formen og trykk ned på sidene av formen, slik at den limer. Ikke trykk på kanten slik at deigen ryker!

Forvarm ovnen til 200 C og stek det hele i 25 minutter. Da skal butterdeigen være pent brun og jerpene akkurat gjennomstekt.

Sett formen på bordet umiddelbart og skjær av lokket med en tynn, skarp kniv.

Butterdeiglokket fungerer som brød eller poteter. Hvis du ønsker det, kan en god salat serveres til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8116)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.