Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stk filetjerpebryst
0,5literlettsaltet vannIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sssmør
4blad(er)grønnkål
1dashsalt
1dashpepper
litt presset sitron
0,5stkterning grønnsakbuljong
vann

Saus:

1sssmør
1sshvetemel
2dlkraft fra de dampede brystfiletene
1dlfløte
70grrevet jarlsbergost
3ssfinhakket frisk basilikum
båndspaghetti


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier195,67799,31Kcal
Protein10,6243,38gram
Karbohydrat1,556,33gram
Kostfiber0,552,25gram
Fett16,2166,22gram
Mettet fett9,7939,99gram
Salt0,803,25gram
Pris på oppskriftenKr 7,82Kr 31,94Kroner
Hele oppskriften veier817 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær brystfiletene fri fra skrogene. Kok opp 1/2 liter vann med 2 ts salt. Kok brystfiletene i et minutt. Avkjøl.

Rens grønnkålbladene for den groveste delen av stilken og kok også disse et minutt. Skjær til bladene slik at de er passe store til å pakke inn en brystfilet i hvert blad.

Gni brystfiletene inn med salt og hvit pepper og stryk dem med et tynt smørlag før du pakker dem inn. Legg de fire pakkene i en passe stor kjele. Pass på å få skjøten på grønnkålen ned, slik at den ikke sprekker opp under den videre tilberedningen.

Tøm over vann og tilsett 1 ss presset sitron og grønnsaksbuljong. Vannet skal rekke halvveis over pakkene. Legg over et stykke smørpapir som er tilpasset diameteren på kjelen. Legg over lokk og damp pannene i 6 minutter. Ta de innpakkede brystfiletene ut og hold dem varme.

Smelt smøret til sausen i en kjele og rør inn hvetemelet til en jevning. Spe med kraft og fløte. Kok sausen i 5 minutter før du rører inn osten. Tilsett til slutt rikelig med frisk basilikum.

Kok båndspaghetti som anvist på pakken.

Del hver av de innpakkede brystfiletene i to på skrå. Bland båndspaghetti og saus til en fin stuing. Fordel på to tallerkener og anrett pakkene med jerpebryst på toppen.

Pynt med frisk basilikum og tomat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8105)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.