Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jerpe med konjakksaus og krutonger




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkjerper
2skive(r)spekk, tynne
50grsmør
1dashsalt
hvit pepper
2sskonjakk
0,5dlkraft

Saus:

2dlfuglekraft
stekesjy fra jerpene
2dlfløte
4clkonjakk
1ssmaizena
1ssripsgelé
1ssripsgelé
0,5sssøt og sterk sennep

Krutonger:

4skive(r)loff uten skorpe
3sssmør
finhakket persille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Jerpe med konjakksaus og krutonger med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier242,57912,67Kcal
Protein10,8340,75gram
Karbohydrat8,4931,94gram
Kostfiber0,311,17gram
Fett17,2764,98gram
Mettet fett8,2030,85gram
Alkohol1,32 %
Salt0,481,80gram
Pris på oppskriftenKr 9,41Kr 35,41Kroner
Hele oppskriften veier1 505 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ribb og rens fuglene. Bind dem opp med en tynn spekkskive over brystet. Brun dem på begge sider i en gryte. Slå over 2 ss konjakk og brenn av. Vær forsiktig! Slukk flammen ved å tilsette litt kraft og legg over lokk.

Etterstek jerpene i gryta ved svak varme i 15-20 minutter. Bruk lokk. Drypp over sjyen i gryta med jevne mellomrom.

Ta jerpene ut av gryta og hold dem varme ved å pakke dem inn i aluminiumsfolie. Slå fuglekraft over stekesjyen. Tilsett fløte og konjakk og kok inn til halv mengde. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann og smak til med ripsgelé og sennep.

Stek loffskivene sprø i lett brunet smør. Dryss over rikelig med persille mens de steker. Krutonger må brukes snarest etter at de er stekt, slik at de holder seg sprø.

Så tilbake tiljerpene. Del disse i to og plukk dem rene for bein. Anrett dem på hver sin krutong. Server gjerne med stekt sopp, dampede sukkererter og mandelpoteter som er dryppet med smeltet smør og drysset med rikelig hakket persille.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8126)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.