Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkrypebryst
2stk filetjerpebryst
1dashsmør til bruning
1dashsalt
1dashpepper
2dlvilt- eller fuglekraft
0,5sstyttebær, rørte
0,5ssmaizena

Safrangrønnsaker:

100grgulrøtter
100grhvite røtter (selleri og persillerot)
1stkpurre
100grkålrot
2stksjalottløk
0,5sssmør
2dlfløte
Ca 0,33grsafran (fåes på apoteket)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier118,41435,37Kcal
Protein8,3030,52gram
Karbohydrat2,699,89gram
Kostfiber1,003,68gram
Fett8,0529,60gram
Mettet fett4,5616,77gram
Salt0,311,15gram
Pris på oppskriftenKr 16,04Kr 58,98Kroner
Hele oppskriften veier1 471 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær brystfiletene fra skrogene på ryper og jerper. Brun dem pent på begge sider i en gryte. Krydre med salt og pepper. Tøm over kraft. Sett over lokk og la brystfiletene trekke forsiktig i 8 minutter. Ta dem ut og hold dem varme. Tilsett tyttebær til kraften, og jevn det så vidt med litt maisenna utrørt i kaldt vann.

Rens og kutt grønnsakene i pene, små terninger. Vask purren og del den i strimler. Forvell purre og grønnsaker i 2 minutter.

Rens og finhakk sjalottløken og fres den i smør. Tilsett fløte og kok til det begynner å tykne.

Tilsett deretter de forvellede grønnsakene og safranen. Kok til en passe tykk stuing.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8106)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypebryst på eple- og byggrynsalat.Rypebryst på eple- og byggrynsalat.
Denne retten har 130,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.