Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jerpebryst marinert i rømme og urter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stk filetjerpebryst

Marinade:

4dlseterrømme
2dlhelmelk
1sstimian, finhakket
0,5ssfinhakket rosmarin
1tssalvie
nykvernet hvit pepper

Saus:

2dlrødvin
3dlkraft av fugl eller vilt
0,5ssmaizena
100grmeierismør

Poteter:

Ca 0,5kgpoteter
1dashsmør til bruning
1dashsalt
1dashpepper

Grønnsaker:

2stkgulrøtter
200grhvite røtter
150grkålrot
0,3stkpurre
0,5tstimian
1sssmør
1tssalt
vann

Soppstuing:

200grskogsopp eller sjampinjong
2stksjalottløk
1dashsmør
3dlfløte
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Jerpebryst marinert i rømme og urter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier153,141 245,64Kcal
Protein5,0040,67gram
Karbohydrat4,2134,24gram
Kostfiber0,826,67gram
Fett12,2599,64gram
Mettet fett7,5361,25gram
Alkohol0,63 %
Salt0,453,64gram
Pris på oppskriftenKr 5,92Kr 48,15Kroner
Hele oppskriften veier3 254 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær ut brystfiletene, slik at du får 8 brystfileter. Vask og tørk dem godt før du legger dem i den ferdig blandede marinaden. La dem ligge i marinaden 4-5 timer.

Før du steker dem, kan du klargjøre saus, grønnsaker og poteter.

Bland kraft og vin i en kjele. Kok inn til halv mengde. Jevn sausen litt ved å tilsette maisenna utrørt i 1 ss kaldt vann. Pisk til slutt inn smør i små terninger. (Sausen må serveres umiddelbart).

Skrell potetene og kutt dem i båter. Kok potetene i lettsaltet vann til de er nesten møre. Avkjøl og tørk dem godt.

Rett før servering stekes de i brunet smør og krydres med salt og pepper.

Vask og rens grønnsakene. Skjær dem i serveringsklare stykker etter eget ønske. Damp dem under lokk sammen med smør, litt salt og timian til de så vidt er møre.

Rens sopp og løk. Kutt alt i passende stykker. Smelt litt smør i en kjele, legg i soppen og fres til vannet i soppen forsvinner.

Slå over fløte og kok til stuingen er passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Jerpebrystene tas ut av marinaden og tørkes godt. Brun dem på begge sider og strø forsiktig over med salt og pepper. Skru ned varmen og legg lokk på panna. Etterstek på svak varme i 5 minutter.

Retten gjør seg godt anrettet på tallerken. Legg e øse soppstuing midt på tallerkenen. Skjær brystfiletene i skiver og legg dem på stuingen. Fordel poteter og grønnsaker på begge sider og tøm til slutt litt saus rundt det hele. Resten av sausen serveres ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8087)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.