Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jerper med østers




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5stkjerper
4dlbuljong
4dlkremfløte
20stkøsters eller evt hermetiske
5skive(r)flesk, tynne
1kgkastanjer
60grsmør
60grhvetemel
2,5dlbuljong
2,5dlkremfløte

saus:

Sky fra jerpene med evt 1,5 dl kremfløte og 1,5 dl buljong
1dashSmør til steking
pisket egg
knust kavring
bomullsgarn


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Jerper med østers med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier176,931 485,68Kcal
Protein10,3086,49gram
Karbohydrat10,8090,69gram
Kostfiber0,050,42gram
Fett10,2786,24gram
Mettet fett5,3845,18gram
Salt0,262,16gram
Pris på oppskriftenKr 8,90Kr 74,73Kroner
Hele oppskriften veier4 199 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ta østersene ut av skallet. La dem renne av seg og dypp dem i pisket egg og så i kavring. Smelt smør i en stekepanne og stek østersene lett brune. Rens og skyll jerpene. Tørk de og dryss litt salt inni. Putt inn 2-3 østers i hver fugl og bind sammen med en fleskeskive over brystet på hver fugl.
Brun de i smør i en jerngryte på alle sider. Ha i buljong og flølte. La de surre i 1 time på svak varme. Drypp ofte med væsken fra gryten. Skjær ett hakk i kastanjene og kok dem i lettsaltet vann i 20 minutter. Skrell dem og fjern det innerste brune skinnet. Knus og mal dem. Smelt smøret i en gryte, rør inn mel og spe med kokende buljong. Ha til slutt inn kremfløten og kastanje pureen. La det koke til en jevn mos under omrøring.
Jerpene deles i 2 og legges i ring på ett serveringsfat med østersene i midten. Server sausen fra gryten i en sausekopp.
Den kan evt kokes ut med kremfløte og buljong. Server kastanjepureen til. Mandelpoteter serveres til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3705)
Tilberedningstid: 180 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.