Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jordbær- osteterte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
25grgjær
1dllunkent vann
0,5dlkremfløte
1sssmør
0,5tssalt
300grhvetemel

Ostemasse:

200grmild hvitskimmelost
200grfløteost, naturell
5ssmuskatvin
Ca 5,5stkjordbær
4plate(r)gelatin
2,5dlkremfløte

Pynt:

Rød kakegele og halve jordbær
springform på ca 22-24 cm


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Jordbær- osteterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier301,773 581,53447,69Kcal
Protein8,0695,6611,96gram
Karbohydrat19,68233,5729,20gram
Kostfiber1,0812,821,60gram
Fett20,93248,4131,05gram
Alkohol0,04 %0,470,06gram
Mettet fett13,33158,2119,78gram
Salt0,738,671,08gram
Pris på oppskriftenKr 7,33Kr 87,00Kr 10,87.-
Hele oppskriften veier1 187 totalt1 187 pr porsj148 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Tertebunnen:

Rør ut gjæren i det lunkne vannet. Tilsett fløte, én spiseskje smør, salt og 2/3 av melet. Elt deigen sammen. Tilsett mel til deigen er fast. Sett deigen varmt i ca. 15 min.

Smør springformen og fordel deigen i bunnen. La deigen heve tildekket i ca 45 min.

Sett ovnen på 200 C.

Stek tertebunnen i ca. 25 min.

Avkjøl tertebunnen. Skjær skorpen av toppen på den hevete bunnen, slik at tertebunnen blir ca. 1 1/2 cm tykk.



Skyll og rens 5-6 jordbær, og mos dem.

Rør de to typene ost sammen med de moste jordbærene og muskatvinen.

Ha gelatin i kaldt vann ca. 5 min.

Pisk fløten stiv.

Smelt gelatinen over vannbad.

Hell gelatinen i en tynn stråle ned i osteblandingen mens du rører godt. Vend kremen i ostemassen.

Smør et lag smør på tertebunnen. Legg den tilbake i springformen. Hell ostemassen over og glatt den til. Sett ostekaken i kjøleskapet i minst to timer.

Oppløs kakegeleen som anvist på pakken.

Pynt terten med halve jordbær. Hell pymtegeleen over når den er såpass avkjølt at den ikke smelter ostemassen.

Løsne ostekremen og geleen med en kniv som er fuktet i varmt vann, før springformen åpnes.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8850)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Dessertostepai.Dessertostepai.
Denne retten har 273,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mascarpone terte.Mascarpone terte.
Denne retten har 203,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kesampai med appelsin og pinjekjerner.Kesampai med appelsin og pinjekjerner.
Denne retten har 274,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.