Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jordbærkake fra Valldal




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6stkegg
6dlsukker
4dlhvetemel
3dlpotetmel
1stksitron, skallet revet
3tsbakepulver
3dlkokende vann

Fyll:

4dlvaniljekrem
100grmandelmasse + litt mandelessens
2dlkremfløte

Pynt:

400grmandelmasse
4sseggehvite
1literjordbær
2dlripsgelé
2dlripsgelé


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-egg
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Jordbærkake fra Valldal med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier235,068 858,57553,66Kcal
Protein3,72140,198,76gram
Karbohydrat38,841 463,7491,48gram
Kostfiber0,6424,121,51gram
Fett7,06266,0716,63gram
Mettet fett2,1581,035,06gram
Salt0,155,810,36gram
Pris på oppskriftenKr 5,74Kr 216,32Kr 13,52.-
Hele oppskriften veier3 769 totalt3 769 pr porsj236 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Pisk egg og sukker til eggedosis med mikser. Bland melslagene, sitronskallet og bakepulveret. Rør det inn i eggedosisen vekselvis med vannet.

Hell røren i en smurt og strødd langpanne, ca 30x40 cm.

Stek bunnen midt i ovnen ved 175 C i ca 30 minutter.

Ta ut kaken og la den avkjøles noe. Ha den over på rist, og la den avkjøles helt.

Kakebunnen er lettere å håndtere hvis du deler den i to. Del hver halvdel i to bunner, og legg de halvdelene som skal ligge øverst, inntil hverandre på en bakepapirkledd stekeplate.

Riv mandelmassen til pynten grovt. Rør inn eggehviter til det blir passe fast masse som kan sprøytes.

Riss opp linjer på skrå på kakebunnen med jevne mellomrom. Sprøyt så mandelmassen langs linjene, og avslutt med en kant rundt kaken. Sett platen midt i ovnen ved 225 C i 5-7 minutter, eller til mandelmassen har fått en gyllen og fin farge. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles.

Legg den nedre kakebunnen på et serveringsfat eller lignende. Bland vaniljekrem, finrevet mandelmasse og mandelessens til fyllet. Vend inn den stivpiskede kremen. Bre fyllet utover bunnen. Legg toppen forsiktig over. Pynt med halve jordbær mellom linjene.

Smelt geleen i en kjele eller i mikroovnen i ca 1 minutt. Pensle bærene med den - og server.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9014)
Kategori: Langpannekake
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sommerens jordbærkake.Sommerens jordbærkake.
Denne retten har 200,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.