Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jordbærterte 2




Ingredienser

1 porsjon

250 g mel
150 g kaldt smør
2 ts sukker
1 eggeplomme
4 ss kaldt vann
tørkede bønner eller ris
bakepapir

Fyll:
1 pose kakefyll
melk
ripsgelé
pynt
jordbær
1 springform på ca 25 cm



Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Rør mel og sukker sammen

Skjær smøret i mindre biter, smuldre det sammen med melet.

Lag en fordypning i melet, og hell eggeplommen og vannet ned i den.

Bland deigen lett med fingrene. Form den til en kule. Pakk deigen inn i folie, og legg den i kjøleskapet til den er fast.

Trykk deigen ut med håndflaten på et melet underlag. Brett deigen sammen igjen. La deigen hvile noen få minutter.

Form deigen til en bolle, pakk den inn i folie og avkjøl den på nytt.

Smør terteformen.

Kjevle deigen ut så snart den er ca 5 cm større enn formen.

Legg deigen løst over terteformen. Trykk ned langs formens kant mens deigen løftes.

Skjær eller press vekk overflødig deig. Prikk deigen med en gaffel.

Avkjøl.

Sett ovnen på 200 C.

Klipp et stykke bakepapir som er ca 5 cm større enn formen. Legg papiret på deigen, og press det fast langs kanten.

Fyll tørkede bønner i formen.

Stek tertebunnen i 20-25 minutter, til deigen er lysebrun.

Fjern papiret med bønnene, og avkjøl tertebunnen.

Fyll:

Smelt litt ripsgelé over svak varme og pensle tertebunnen innvendig.

Bland kakefyllet slik bruksanvisningen på pakken sier. Legg et lag kakefyll i tertebunnen og la det stivne under avkjøling.

Legg halve jordbær i det stivnete kakefyllet.

Smelt litt ripsgelé over svak varme og hell den deretter så avkjølt som mulig over kaken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8852)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Små fruktterter.Små fruktterter.
Denne retten har 326,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktterter.Fruktterter.
Denne retten har 264,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinhjerter.Appelsinhjerter.
Denne retten har 415,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med vaniljekrem og bær.Pai med vaniljekrem og bær.
Denne retten har 309,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valnøtt- og Mandelterte.Valnøtt- og Mandelterte.
Denne retten har 364,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bærpai med sjokoladefyll.Bærpai med sjokoladefyll.
Denne retten har 462,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.