Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jordskokksuppe med pepperstekt kveite



Jordskokksuppe med pepperstekt kveite oppskrift.
Fotograf: Tom Haga
Jordskokk har en spennende, søt og nøtteaktig smak som sammen med kveitefilet og kalvebrissel utgjør en fantastisk middagsrett. Imponer gjester med denne oppskriften.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grkveitefilet
500grjordskokker
7,5dlH-melk
2stkfennikel
100grfriske små erter
1stksitron
2stkstjerneanis
god olivenolje
400grkalvebrissel
1stksjalottløk
1stkhvitløk
frisk timian
trøffel
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Jordskokksuppe med pepperstekt kveite med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier76,16545,21Kcal
Protein7,7755,62gram
Karbohydrat4,1529,71gram
Kostfiber1,017,23gram
Fett2,9421,05gram
Mettet fett1,128,02gram
Salt0,100,71gram
Pris på oppskriftenKr 9,23Kr 66,08Kroner
Hele oppskriften veier2 864 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens fennikelen og del den i to. Legg dem i en kjele og fyll på olivenolje til de er dekt.
Tilsett skall av en halv sitron og 2 stjerneanis. Smak til med salt og pepper.
Kok på svak varme til fennikelen er mør helt igjennom.
Kok kalvebrisselen med sjalottløk, litt hvitløk, timian, salt og pepper.
Avkjøl og rens for sener og hinner, stek den lett i smør før servering.
Skrell jordskokkene og kok dem møre i melk. Mos til en jevn suppe og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Stek kveiten og anrett den på smørdampede erter.
Anrett brissel rundt fisken og hell på den skummende jordskokksuppen.
Stek fennikelen raskt i smør og legg den over fisken. Pyntes med sort trøffel.

Denne retten er kreert av Bjørn Cameron Alexander til Årets Kokk 2006.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23332)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kveite hot pot.Kveite hot pot.
Denne retten har 92,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kveite på asiatisk vis.Kveite på asiatisk vis.
Denne retten har 71,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kveitesuppe 2.Kveitesuppe 2.
Denne retten har 45,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordskokksuppe med pepperstekt kveite.Jordskokksuppe med pepperstekt kveite.
Denne retten har 76,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.