Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Juleand




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3kgfrisk, renset berberiand
1dashsalt
150grtørkete, svisker uten sten
3stkutkjernede epler i store terninger
2kvist(er)timian eller rosmarin
25grsmør, bløtt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Juleand med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier346,043 075,26Kcal
Protein11,2499,89gram
Karbohydrat2,7524,44gram
Kostfiber0,595,24gram
Fett32,10285,27gram
Mettet fett9,4183,63gram
Salt0,191,71gram
Pris på oppskriftenKr 13,11Kr 116,51Kroner
Hele oppskriften veier3 555 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stekning:
Skyll og trykk anden tørr, gni den inn- og utvendig med salt. Fyll svisker, eplestykker og timian- eller rosmarinkvister i anden. Lukk med et par kjøttnåler og vrid vingene om, så anden hviler på dem. Pensle lett med smør, legg den på ovnristen og stek den ved 160°, 1 time.

Ta den ut, hell fettet i en skål og bruk det til rødkålen. Legg anden direkte i skypannen - uten rist - hell 4 dl hønsebuljong ved og stek videre ca. 2 timer. Ta ut, sikt og skum skyen og hell den i en gryte til sausen. Sett anden i ovnen under grillen og hold øye med at skinnet blir gyldent og sprøtt.

Partér i over- og underlår, løsne brystkjøttet, skjær det i reelle skiver og servér anden med saus, rødkål, brunede poteter og evt. halve kokte epler med gelé.

Saus:
Skum fettet fra den siktede stekesky og tilsett evt. ytterligere buljong, kokt på hals, kråser, hjerte og vingespisser, så det i alt har ca. 6 dl. Tilsett ½ dl portvin, sherry eller mateira kok inn og smak til med salt og pepper. Jevn med maisenna til brun saus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 19234)
Kategori: Ovnsrett
Land: Danmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.