Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Julekål




Julekål er en gammel tradisjonsrik oppskrift. Den velsmakende, krydrete kraften etter syltekokingen danner grunnlaget for julekål. Annen kraft kan også brukes, men smaken blir ikke den samme.

Ingredienser

1 kålhode, ca 1 kg finhakket
4 liter syltekraft
2 ss karve
salt
Kjøttboller:
750 g medisterfarse
500 g kjøttfarse


Annonse


Fremgangsmåte:

Del kålen i store båter og forvell dem. Finhakk så kålen. Kok den mør i syltekraften sammen med mye karve.

Lag ca 100 kjøttboller av farsen. Bland medisterfarse og kjøttfarse. Lag små suppebolller og la dem trekke ca 3 minutter i lettsaltet vann. Varm kjøttbollene i suppen før servering. Det skal være rikelig med boller i.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7199)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.