Julekake 5

Bilde av Julekake 5.
Fotograf: Melk.no

Mange forbinder fersk julekake med gode juleminner, men denne kaken kan også spises resten av året.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
125grsmør
5dlhelmelk
1pakkegjær
125grsukker
1tskardemomme, malt
650grhvetemel
150grrosiner


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 kaker

I stekeovnen ved 175 grader i ca. 30-40 minutter.

Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig, og skal slippe bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 minutter.

Legg deigen på bordet og del den i to. Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten. Da sprekker de ikke så lett og får en pen fasong. Du kan også ha dem i en godt smurt brødform, ca. 2 liter. Sett brødene til heving under plast på et lunt sted, ca. 30-40 minutter.

Visp sammen egget og pensle kakene. Stek de nederst i ovnen i ca. 30 - 40 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Melk.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 27049)
Tilberedningstid: 120 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 280,77 Kcal
Protein 6,26 g
Fett 8,21 g
Karbo 44,45 g
Pris 2,25.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!