Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Julekake 5

Oppskriften tar ca 120 min å lage 120 min     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 1841 lesere! 1841 lesere

Ingredienser

Porsjoner
125grsmør
5dlhelmelk
1pakkegjær
125grsukker
1tskardemomme, malt
650grhvetemel
150grrosiner
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Julekake 5 er kalkulert av Matoppskrift.no, og viser kalorier, næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon.
Kilde:
Fotograf: Melk.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse




Julekake 5.
Mange forbinder fersk julekake med gode juleminner, men denne kaken kan også spises resten av året.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 kaker

I stekeovnen ved 175 grader i ca. 30-40 minutter.

Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig, og skal slippe bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 minutter.

Legg deigen på bordet og del den i to. Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten. Da sprekker de ikke så lett og får en pen fasong. Du kan også ha dem i en godt smurt brødform, ca. 2 liter. Sett brødene til heving under plast på et lunt sted, ca. 30-40 minutter.

Visp sammen egget og pensle kakene. Stek de nederst i ovnen i ca. 30 - 40 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 279,704 501,90225,1 %
Fett: 8,21131,57 gr188,0 %Fett26,3 %
Protein: 6,26100,32 gr200,6 %Protein8,91 %
Karbo: 44,53712,95 gr237,7 %Karbo63,34 %
Fiber: 2,0232,37 gr107,9 %Fiber1,43 %
Mettet fett: 4,9579,32 gr396,6 %
Salt: 0,152,47 gr49,4 %
Hele oppskriften veier 1602,5 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,25 .-
Pris 1 porsjonerKr. 36,06 .-Se din tallerken
Pris pr kakerKr 18,03.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Vørterbrød 4 hos oss.Les mer om Rundstykker fra Svein hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:27049



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser