Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Julekake 5

Oppskriften tar ca 120 min å lage 120 min     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 2,25 Kcal: 279,70 Fett: 8,21 gr Protein: 6,26 gr Karbo: 44,53 gr
Mettet fett: 4,95 gr Kostfiber: 2,02 gr Salt av natrium: 0,15 gr
Oppskriften har hatt 1794 lesere! 1794 lesere

Ingredienser

Porsjoner
125grsmør
5dlhelmelk
1pakkegjær
125grsukker
1tskardemomme, malt
650grhvetemel
150grrosiner
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater63,34 prosent
Protein8,91 prosent
Fett26,3 prosent
Kostfiber1,43 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 36,06

Pris pr kaker

Kr 18,03
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Melk.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse




Julekake 5.
Mange forbinder fersk julekake med gode juleminner, men denne kaken kan også spises resten av året.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 kaker

I stekeovnen ved 175 grader i ca. 30-40 minutter.

Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig, og skal slippe bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 minutter.

Legg deigen på bordet og del den i to. Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten. Da sprekker de ikke så lett og får en pen fasong. Du kan også ha dem i en godt smurt brødform, ca. 2 liter. Sett brødene til heving under plast på et lunt sted, ca. 30-40 minutter.

Visp sammen egget og pensle kakene. Stek de nederst i ovnen i ca. 30 - 40 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Rundstykker fra Svein hos oss.Les mer om Fastelavensboller slik barna vil ha dem hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:27049



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen