Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Julekalkun med stuffing. rotgrønnsaker og gyllen potetmos



Julekalkun med stuffing, rotgrønnsaker og gyllen potetmos oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Her er oppskrift på alt du trenger for å servere et uforglemmelig julemåltid med kalkun.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkkalkun, ca. 5 kg
1dashsmeltet smør tilsatt salt og pepper

Stuffing:

200grsmuler av fersk loff
100grtørket aprikos
100grstilkselleri (stangselleri)
1stkløk
0,5potte(r)frisk timian
150grsmeltet smør
1tssalt
1tspepper
Ca 3stkegg

Saus:

innmat og hals fra kalkunen
2sssmør
2stkløk
4stkstilkselleri (stangselleri)
1stkgulrot
10stkhel hvit pepper
1literhønsebuljong (utblandet)
jevn med litt maisenna rørt ut i kaldt vann
smak til med litt sherry el. appelsinjus/eplejus

Bakte rotgrønnsaker og løk:

300grgulrot
300grpersillerot
200grpastinakk
300grkålrot
4stkrødløk
Ca 100grsmør
0,5stkappelsin eller sitron, saften
salt og pepper

Gyllen potetmos:

1,5kgpotet
0,75kgsøtpotet
Ca 4dlmelk
Ca 75grsmør
salt og pepper
evt. litt muskat

Rosenkål med ristede mandler:

1kgrosenkål
1dashevt. litt smør
Ca 1dlmandelflak


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Selleri
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Julekalkun med stuffing. rotgrønnsaker og gyllen potetmos med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89,37916,45Kcal
Protein2,2523,07gram
Karbohydrat8,0782,75gram
Kostfiber2,2222,77gram
Fett4,8549,73gram
Mettet fett2,7127,79gram
Salt0,313,21gram
Pris på oppskriftenKr 3,92Kr 40,20Kroner
Hele oppskriften veier8 204 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm stekeovnen til 180 °C.

1.Ta ut posen med innmat. Skyll den i kaldt vann og tørk godt. Grovhakk løk, selleri og gulrot. Brun alt i smør i en gryte. Tilsett pepperkorn, vann og buljongterninger. La småkoke under lokk i en knapp time.

2.Smuldre loffen i hurtigmikser. Finhakk aprikos, selleri, løk og timian. Bland alt godt sammen. Ha stuffingen i en smurt, ildfast form. Du kan enten steke stuffingen på forhånd for så å varme den opp igjen eller du kan steke den sammen med kalkunen de siste 40 minuttene av steketiden.

3. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg kalkunen på rist i langpannen. Hell en kopp vann i bunnen av pannen. Stek kalkunen på nederste rille ca. 2 1/2 time. Pensle kalkunen med jevne mellomrom underveis.
Slik sjekker du at kalkunen er ferdig stekt: Stikk en knivspiss inn mellom lår og bryst. Kjøttsaften som renner ut skal være klar, ikke rød. La kalkunen hvile på benken i opptil 1/2 time før oppskjæring.

4.Rens rotgrønnsakene og del dem i fingertykke strimler. Del løken i båter. Legg grønnsakene i en ildfast form. Bland inn smør, sitron- eller appelsinsaft, sukker, salt og pepper. Når kalkunen tas ut av ovnen og settes til ”hviling” før oppskjæring, økes ovnstemperaturen til 250 °C. Stek grønnsakene i opptil 1/2 time.

5.Sil kraften og hell den tilbake i en ren kjele. Rør inn litt jevning, til sausen er halvtynn. Smak den godt til, etter ønske.Rør silt sjy fra kalkunpannen inn i sausen. Blir sausen for tynn, tyknes den med ørlite mer jevning.

6.Skrell potetene og skjær dem i litt store biter. Kok dem møre. Hell av kokevannet og la potetene dampe godt. Varm melken. Mos potetene med en potetmoser, gjerne direkte i kjelen. Mosen kan være litt grov dersom du ønsker det. Spe mosen med varm melk og smør, litt etter litt under omrøring. Pass på at mosen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. Smak mosen til med salt, pepper og eventuelt litt muskat. Potetmos kan eventuelt lages noen timer i forveien (ikke dagen før!) og varmes forsiktig før servering.
Søtpoteter gir mosen fin farge og smak, men kan sløyfes. Mandelpoteter gir også god mos, de trenger dessuten kort koketid.

7.Rens og kok rosenkålen. Vend eventuelt inn en liten smørklatt. Rist mandelflakene i tørr stekepanne til de er gylne. Pass på at de ikke blir brunsvidde. Dryss dem over rosenkålen ved servering.

Server julekalkunen med stuffing, bakte rotgrønnsaker, rosenkål med ristede mangler, kalkunsaus og gyllen potetmos.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29981)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt kalkun enkel.Helstekt kalkun enkel.
Denne retten har 109,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og spinat.Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og .
Denne retten har 132,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med epler.Kalkunfilet med epler.
Denne retten har 118,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt kalkun med urter.Stekt kalkun med urter.
Denne retten har 104,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt aprikosfylt kalkun med appelsinsaus.Helstekt aprikosfylt kalkun med appelsinsaus.
Denne retten har 89,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser.Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (.
Denne retten har 100,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsgriljert kalkunbryst.Sennepsgriljert kalkunbryst.
Denne retten har 97,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronpenslet, helstekt kalkunfilet.Sitronpenslet, helstekt kalkunfilet.
Denne retten har 161,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacon- og hvitløksfylt kalkunbryst servert med rosenkål og bacon.Bacon- og hvitløksfylt kalkunbryst servert me.
Denne retten har 110,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng.Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng.
Denne retten har 120,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt kalkunfilet.Fylt kalkunfilet.
Denne retten har 72,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunmedaljong med rødvinssaus.Kalkunmedaljong med rødvinssaus.
Denne retten har 129,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunsatay med couscous.Kalkunsatay med couscous.
Denne retten har 168,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekalkun med stuffing, rotgrønnsaker og gyllen potetmos.Julekalkun med stuffing, rotgrønnsaker og gyl.
Denne retten har 89,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt bulgurstuffet kalkun med sauternesaus.Helstekt bulgurstuffet kalkun med sauternesau.
Denne retten har 109,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.