Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Julekurvkake (ostekake)

Oppskriften tar ca 4 timer å lage 4 timer     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3,8 poeng. 3,8 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 2360 lesere! 2360 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Julekurvkake (ostekake) har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 218,34 Kcal ......Protein: 2,88 gram ......Fett: 13,32 gram ......Mettet fett: 7,69 gram
Karbohydrater: 21,61 gram ......Kostfiber: 0,25 gram .....Natrium: 158,98 mg .......Pris: 8,4 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Kakebunn

250grPepperkaker
100grSmeltet smør
50grsukker

Fyll

3dlKremfløte
600grPhiladelphia Original eller Light (romtemperert)
50grsukker
6stkEggeplomme(r)
1pakkeFreia Appelsingelé
1pakkeFreia Sitrongelé
2dlVann
2stkLime (saft og revet skall)

Pynt

3pakkeFreia Pyntegelé Rød
3pakkeFreia Pyntegelé Grønn
Freia Sølvkuler
Du trenger blant annet
Tannpirkere uten smak eller cocktailpinner, hjerteformet springform.
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Freia
Fotograf: Freia
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Julekurvkake (ostekake).

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Bunn
Knus pepperkakene i en foodprosessor og tilsett sukker. Ha i smøret og bland lett sammen. Ha bakepapir i bunnen av formen. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen og sett den kaldt.

Fyll
Visp kremfløten stiv og sett den kaldt. Visp sammen Philadelphia, sukker og eggeplommer. Kok opp vann i en kjele og ta den av varmen. Tilsett gelépulver og la det løse seg opp. Riv skall og press saften av limene og ha det i geléen. Tilsett litt av Philadelphiablandingen i geléen og rør det sammen. Ha dette tilbake i resten av Philadelphiablandingen. Bland kremen forsiktig inn. Hell Philadelphiakremen over pepperkakebunnen i formen og sett den kjølig i minst 4 timer.

Pynt
Skiss opp julekurvmønster på et bakepapir. Lag omriss ved å tegne av formen, og strek opp ruter. Sett tannpirkere ned i ostekremen for å indikere strekene etter mønsteret. Tegn opp med pyntegelé og pynt med sølvkuler. For å fylle alle rutene med farge trengs det mange tuber pyntegelé, men noen ruter kan også fylles med kakepynt.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 218,346 694,65334,7 %
Fett: 13,32408,41 gr583,4 %Fett54,9 %
Protein: 2,8888,31 gr176,6 %Protein5,27 %
Karbo: 21,61662,60 gr220,9 %Karbo39,58 %
Fiber: 0,257,67 gr25,6 %Fiber0,22 %
Mettet fett: 7,69235,79 gr1 178,9 %
Salt: 0,4012,19 gr243,7 %
Hele oppskriften veier 3066,16 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.8,40 .-
Pris 1 porsjonerKr. 257,56 .-Se din tallerken
Pris pr stykkerKr 21,46.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Sjokolade- og nøttekake 2 hos oss.Les mer om Squash- og fetapannekaker hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:28401



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen