Julekurvkake (ostekake)

Julekurvkake (ostekake).
Fotograf: Freia

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Kakebunn

250grPepperkaker
100grSmeltet smør
50grsukker

Fyll

3dlKremfløte
600grPhiladelphia Original eller Light (romtemperert)
50grsukker
6stkEggeplomme(r)
1pakkeFreia Appelsingelé
1pakkeFreia Sitrongelé
2dlVann
2stkLime (saft og revet skall)

Pynt

3pakkeFreia Pyntegelé Rød
3pakkeFreia Pyntegelé Grønn
Freia Sølvkuler
Du trenger blant annet
Tannpirkere uten smak eller cocktailpinner, hjerteformet springform.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Bunn
Knus pepperkakene i en foodprosessor og tilsett sukker. Ha i smøret og bland lett sammen. Ha bakepapir i bunnen av formen. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen og sett den kaldt.

Fyll
Visp kremfløten stiv og sett den kaldt. Visp sammen Philadelphia, sukker og eggeplommer. Kok opp vann i en kjele og ta den av varmen. Tilsett gelépulver og la det løse seg opp. Riv skall og press saften av limene og ha det i geléen. Tilsett litt av Philadelphiablandingen i geléen og rør det sammen. Ha dette tilbake i resten av Philadelphiablandingen. Bland kremen forsiktig inn. Hell Philadelphiakremen over pepperkakebunnen i formen og sett den kjølig i minst 4 timer.

Pynt
Skiss opp julekurvmønster på et bakepapir. Lag omriss ved å tegne av formen, og strek opp ruter. Sett tannpirkere ned i ostekremen for å indikere strekene etter mønsteret. Tegn opp med pyntegelé og pynt med sølvkuler. For å fylle alle rutene med farge trengs det mange tuber pyntegelé, men noen ruter kan også fylles med kakepynt.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 218,34 Kcal
Protein 2,88 g
Fett 13,32 g
Karbo 21,61 g
Pris 8,52.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Freia
Oppskriften har hatt 2798 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,8 poeng totalt (av max 6) fra 4 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 28401)

Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 4 timer Oppskriften er middels vanskelig å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!