Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Julens festpudding




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Mandelmakroner:

100grmandler
225grmarsipanmasse
50grsukker
1stkeggehvite

Festpudding:

100grrosiner
0,5dlrom
5dlmelk
150grloff uten skorpe
4stkegg
50grsukker
150grmakroner (se oppskrift over)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Sitronsaus:

3stkegg
1dlsukker
Ca 2,5ssrom
1dlvann
1stksitron, saften


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Julens festpudding med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier211,07456,46Kcal
Protein6,4513,95gram
Karbohydrat23,7351,32gram
Kostfiber1,393,01gram
Fett8,5418,47gram
Mettet fett1,623,50gram
Alkohol1,53 %
Salt0,170,37gram
Pris på oppskriftenKr 4,71Kr 10,19Kroner
Hele oppskriften veier2 163 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1 stor eller 2 små brødformer)

Mal mandlene i en matprosessor eller i en mandelkvern. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til en jevn deig. Sett massen med teskje på en bakepapirkledd stekeplate og stek midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter. Hold av noen makroner til pynt.

La rosinene trekke i rom i 1/2 time eller natten over. Del skorpefri loff i terninger og kok dem i melken i 5 minutter. Rør smøret mykt. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosis, smør, rosiner og brødmasse. Legg puddingmasse og makroner lagvis i smurt form. Stek i vannbad nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca. 1 time.

Knekk eggene og hell dem gjennom en sikt. Bland alle ingrediensene til sausen i en tykkbunnet kjele og varm opp til sausen tykner. Rør godt hele tiden. Avkjøl sausen. Server puddingen lunken med kald sitronsaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2456)
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitronmousseterte med kiwi.Sitronmousseterte med kiwi.
Denne retten har 232,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipanterte med eggekrem og frukt.Marsipanterte med eggekrem og frukt.
Denne retten har 370,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.