Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Julepostei med medister



Julepostei med medister oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Julepostei - en herlig julegave til den som har alt - eller servert lun sammen med bacon i julehøytiden. Nydelig! Denne posteien har litt medisterdeig i seg, slik blir posteien lettere og har samme gode smak.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grlever av svin
100grspekk
150grgjerne grov medisterdeig
0,5stkløk
1dlhvetemel
2stkansjosfileter
2stkegg
1dlmatfløte
0,5dlkraft fra spekk, kjøtt og lever (må siles)
2tssalt
0,5tspepper
0,5tsmalt ingefær
1tstørket timian


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Julepostei med medister med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier208,542 449,68Kcal
Protein13,73161,28gram
Karbohydrat4,8957,44gram
Kostfiber0,343,99gram
Fett14,82174,09gram
Mettet fett2,6631,25gram
Salt1,7220,16gram
Pris på oppskriftenKr 5,19Kr 60,97Kroner
Hele oppskriften veier1 175 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær lever og spekk i terninger, ha over i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter.

2. 2. Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.

3. 3. Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell i farsen.

4. 4. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175° C i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76° C

Tips:
Har du lyst til å gjøre posteien ekstra fin til julefrokosten, kan du pynte med f.eks. oliven og sylteagurk på toppen av posteien før du tar den ut av formen. Ha over lys aspic. Sett posteien kjølig til aspicen har stivnet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29983)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Leverpostei 9.Leverpostei 9.
Denne retten har 209,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei med bacon.Leverpostei med bacon.
Denne retten har 193,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepostei med medister.Julepostei med medister.
Denne retten har 208,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk leverpostei.Klassisk leverpostei.
Denne retten har 184,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei 1.Leverpostei 1.
Denne retten har 142,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei 7.Leverpostei 7.
Denne retten har 237,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepostei.Julepostei.
Denne retten har 320,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepostei 2.Julepostei 2.
Denne retten har 185,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei med syltet pepper.Leverpostei med syltet pepper.
Denne retten har 183,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepostei 3.Julepostei 3.
Denne retten har 147,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei med urter.Leverpostei med urter.
Denne retten har 184,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei fra Sem.Leverpostei fra Sem.
Denne retten har 146,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.