Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Juleribbe



Juleribbe oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgribbe, Ca. 500 g ribbe per person
Ca 2,5tssalt
0,5tspepper


Annonse


Næringsdeklarasjon for Juleribbe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier367,811 856,52Kcal
Protein13,6869,05gram
Karbohydrat0,030,15gram
Kostfiber0,020,10gram
Fett34,77175,50gram
Mettet fett13,0866,02gram
Salt0,964,85gram
Pris på oppskriftenKr 6,51Kr 32,86Kroner
Hele oppskriften veier2 019 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Se etter at bena er saget helt over.

2. Slik lager du ruter på svoren: Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettes å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.

3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

4. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.
5. Hell over ca. 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie.
Nå er alt klart for damping og steking.

6. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.
7. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200 °C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1 - 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 - 2 1/2 timer for midtribbe).

8. Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.

9. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe. Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Ribba severes med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål - og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær mm.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118967891)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og rosmarin.Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og ros.
Denne retten har 126,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliebakt indrefilet.Foliebakt indrefilet.
Denne retten har 66,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med italienske smaker.Ribbe med italienske smaker.
Denne retten har 259,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gullgravergrateng.Gullgravergrateng.
Denne retten har 110,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkegrateng 2.Skinkegrateng 2.
Denne retten har 90,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med spicy kinakål og kikertmos.Ribbe med spicy kinakål og kikertmos.
Denne retten har 240,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk skinkestek.Provencalsk skinkestek.
Denne retten har 92,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt svinefilet.Helstekt svinefilet.
Denne retten har 108,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt svinekam i mørkt øl.Røkt svinekam i mørkt øl.
Denne retten har 144,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkegrateng 3.Skinkegrateng 3.
Denne retten har 124,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med sprø svor.Ribbe med sprø svor.
Denne retten har 296,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk grillede koteletter.Provencalsk grillede koteletter.
Denne retten har 116,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mormors beste skinkestek.Mormors beste skinkestek.
Denne retten har 80,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtekrydret ribbe.Urtekrydret ribbe.
Denne retten har 324,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikansk ribbe.Amerikansk ribbe.
Denne retten har 316,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.