Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Juleribbe med sprø svor



Juleribbe med sprø svor oppskrift.
Fotograf: Matoppskrift.no
Ribbe går fint før jul også. Og man kan variere med rødkål, surkål, medisterkaker, pølser ol.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgribbe, Ca 500 g ribbe pr. person
2-3 ts salt pr. 2 kg ribbe
0,5tspepper pr. 2 kg ribbe
4porsjon(er)poteter
4porsjon(er)Surkål


Annonse


Næringsdeklarasjon for Juleribbe med sprø svor med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier246,552 022,63Kcal
Protein9,0274,00gram
Karbohydrat4,1233,80gram
Kostfiber0,655,33gram
Fett21,41175,64gram
Mettet fett8,0566,04gram
Salt0,342,77gram
Pris på oppskriftenKr 4,61Kr 37,82Kroner
Hele oppskriften veier3 282 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Se etter at bena er saget helt over.

Ruter på svoren lager du ved å skjære gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettest å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.

Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten, da renner det smeltede fettet bort fra ribba. Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.

Hell over ca 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.

Forvarm ovnen til 230 C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.

Fjern folien, men la asjetten ligge, og reduser ovnens temperatur til ca 200 C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre i ca 1 - 1 1/2 time for tynnribbe - ca 2 - 2 1/2 time for midtribbe.

Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.

La ribba hvile i ca 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.

Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Ribba serveres med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål - og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær m.m.

TIPS:

For å unngå stresset like før det store måltidet kan man steke ribba tidligere på dagen. La ribba "sette" seg en stund før du deler den opp i serveringsstykker. Legg ribbebitene i langpanna sammen med medisterkaker og julepølse, og varm opp like før servering, på 200 C i ca. 30 minutter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10924)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fylt svinekam 3.Fylt svinekam 3.
Denne retten har 145,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk ribbe med hot kålsalat.Asiatisk ribbe med hot kålsalat.
Denne retten har 227,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt svinefilet med sopp og løk.Innbakt svinefilet med sopp og løk.
Denne retten har 131,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med sprø svor.Ribbe med sprø svor.
Denne retten har 296,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe som sylte.Ribbe som sylte.
Denne retten har 322,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Knoker på tysk.Knoker på tysk.
Denne retten har 119,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt svinefilet med Tropisk saus.Helstekt svinefilet med Tropisk saus.
Denne retten har 123,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam med aprikos.Fylt svinekam med aprikos.
Denne retten har 110,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnspannekake med flesk.Ovnspannekake med flesk.
Denne retten har 238,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.
Denne retten har 172,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus.Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus.
Denne retten har 110,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell skinkestek.Tradisjonell skinkestek.
Denne retten har 67,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe, pølser og medisterkaker.Juleribbe, pølser og medisterkaker.
Denne retten har 216,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Soyaglasert ribbe på spyd.Soyaglasert ribbe på spyd.
Denne retten har 378,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koteletter med urte- og hvitløksgrønnsaker.Koteletter med urte- og hvitløksgrønnsaker.
Denne retten har 139,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.