Julesuppe fra Røros

Ingredienser

Fårerull
tørket fårekjøtt
lettsaltet flesk
medisterpølser

3 liter kraft
2 kopper gule erter
2 kopper helgryn (bygg)
250 g gulrøtter
1 rå medisterpølse

Annonse

Fremgangsmåte:

Del opp kjøttet i serveringsstykker og legg det i 3 liter vann sammen med fårerullen. La det småkoke ca 1 time (skum godt) før flesket, som også er delt i serveringsstykker, legges i. La alt småkoke til det er kokt. Dersom ikke alt er ferdig samtidig, tar man opp det som er ferdig og lar det andre koke videre. Alt må holdes varmt. La pølsen trekke på toppen av kjøttet de siste 15 minuttene.
Ta opp all kjøttmaten og legg den i langpannen med kraft og godt dekke over.

Slå bløtingsvannet av erter og gryn og kok dem i kjøttkraften til de er knapt møre. Stikk hull på den rå medisterpølsen og klem ut små boller (perler) i gulrotvannet. La disse trekke 5 minutter. Ha gulrøtter og perler i suppekjelen med kokevannet.

Som tilbehør brukes 2 kg mandelpoteter og 2 kg kålrot. Del kålroten opp i skiver og kok den sammen med de hele potetene. Varm kjøttet dersom det er nødvendig. Skjær rull og flesk i skiver og pølsen i stykker. Anrett alle kjøttsortene sammen med kålroten.

Ved servering har man suppen med gulrot og boller på én tallerken og kjøtt, kålrot og poteter på en annen, men de skal sendes rundt samtidig.
Hjemmebrygget øl og en dram er godt ved siden av suppen.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 5090 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13961)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!