Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Julesylte av hvitt kjøtt



Julesylte av hvitt kjøtt oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Tradisjonell julesylte lages selvfølgelig med svinekjøtt, men vi kan gjerne lage tradisjonsretter på nye måter. Da er det supert å lage julesylta av kokte høns. Sylta er kjempegod på smak, og inneholder mindre fett enn originalen.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stkkokte høns

Krydderblanding:

1stkløk finhakket
1,5tshel hvit pepper
1,5stkgrillede kyllinger
1tsnellik, hel
1 1/2 ts
1dashsalt
5plate(r)gelatin


Annonse


Næringsdeklarasjon for Julesylte av hvitt kjøtt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier319,72828,49Kcal
Protein25,8066,86gram
Karbohydrat0,290,75gram
Kostfiber0,130,34gram
Fett23,9061,93gram
Mettet fett6,4316,66gram
Salt0,541,41gram
Pris på oppskriftenKr 4,69Kr 12,15Kroner
Hele oppskriften veier2 591 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Ta opp kokte, avkjølte høns fra kokekraften. Sil kraften. Rens hønsene for skinn og ben. Sorter lyst og mørkt kjøtt i så hele biter som mulig.
2. Legg et oppvridd håndkle i en bolle. Legg først litt hønseskinn strukket ut i bunnen (blir øverst på sylten). Deretter legges lyst og mørkt hønsekjøtt lagvis.
3. Kvern de hele krydderne i en morter og blant med salt. Dryss krydderblandingen mellom hvert lag. Avslutt med litt hønseskinn.
4. Trekk sammen håndkleet på toppen, og bind stramt til med hyssing. Surr hyssing i et pent mønster rundt hele sylten.
5. Kok opp hønsekraften og la sylten trekke i ca. 20 minutter. Ta den opp og legg den i press mellom 2 tallerkener/fjeler. Legg noe tungt oppå. La det ligge i press i kjøleskapet minst ett døgn.

Oppbevar sylta kaldt, for eksempel i en saltlake.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2459)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Julesylte av hvitt kjøtt.Julesylte av hvitt kjøtt.
Denne retten har 319,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julesylte av høns.Julesylte av høns.
Denne retten har 137,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.