Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kålsuppe (Kålrotsuppe)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgkålrot i skiver
2litervatn
1litersøtmjølk
15grsukker
3sskveitemjøl salt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kålsuppe (Kålrotsuppe) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier27,82179,53Kcal
Protein1,127,23gram
Karbohydrat3,4222,07gram
Kostfiber0,603,87gram
Fett0,946,07gram
Mettet fett0,603,87gram
Salt0,030,19gram
Pris på oppskriftenKr 0,66Kr 4,26Kroner
Hele oppskriften veier3 872 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok kålrotskivene i vatn. Når dei er kokte, tek ein dei opp og held dei varme. Sil kålkrafta og kok opp kraft, mjølk og mjøl. Smak til med sukker og salt. Lag kling av smør, kålrot og flatbrød til suppa.
Dette var ein vanleg middagsrett i heile Nordfjord. Kålsuppe var kanskje mest bruka om hausten når ein hadde att lite kjøt, og gjerne hadde frisk kålrabi.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18233)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.