Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kafferuter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,85dlespressokaffe
4stkegg
80grsukker
2,5dlkremfløte
grovhakkede hasselnøttkjerner

Karamellsaus

45grsukker
2ssvann

Sjokoladesaus

2,25dlkremfløte
260grgrovt hakket mørk sjokolade


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kafferuter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier324,90480,86Kcal
Protein4,536,70gram
Karbohydrat24,2435,88gram
Kostfiber1,141,69gram
Fett23,0634,13gram
Mettet fett14,0820,84gram
Salt0,100,14gram
Pris på oppskriftenKr 6,30Kr 9,32Kroner
Hele oppskriften veier1 184 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag og avkjøl kaffen. Visp eggeplommer og sukker til en lys og luftig eggedosis. Pisk kremfløten i en egen bolle. Pisk deretter eggehvitene til de topper seg og bland både den piskede kremfløten og eggehvitene forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett kaffen – litt og litt om gangen.

For å lage karamellsausen: Ha sukker og kaldt vann i en kjele og rør med en gaffel. Kok ved sterk varme til blandingen blir gylden. Rist på gryten innimellom, men ikke rør. Dekk en form (17x7cm) med bakepapir. Bland karamellsausen og kaffekremen forsiktig sammen og hell røren i formen. Formen settes i vannbad i forvarmet ovn (160 C) i 40-45 minutter, eller til røren er stivnet. Vannet i vannbadet skal gå halvveis opp på kantene i formen. Ta den ut når den er ferdig og avkjøl.

For å lage sjokoladesausen: Kok opp kremfløten. Rør hele tiden så det ikke blir snerk. Tilsett sjokoladen og rør til alt er oppløst. Ta vekk fra platen og avkjøl. Ta kaken ut av formen og skjær den i små firkanter. Hell litt sjokoladesaus på hver tallerken, legg på et par ruter – og dryss til slutt grovhakkede hasselnøtter over.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Kaffeinformasjon
(Intern: 14798)
Kategori: Småkaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Petits choux med tyttebær i karamellkrem.Petits choux med tyttebær i karamellkrem.
Denne retten har 222,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Strull (Spiserør).Strull (Spiserør).
Denne retten har 339,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krumkaker fra Akershus.Krumkaker fra Akershus.
Denne retten har 331,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eventyrkaker.Eventyrkaker.
Denne retten har 269,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.