Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalakukko




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grgrov sammalt rug
250grfin sammalt hvete
1tssalt
5dlskummet melk
30grgjær
650grfiskefilet lettsaltet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kalakukko med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier160,093 100,94Kcal
Protein11,24217,72gram
Karbohydrat23,21449,58gram
Kostfiber6,24120,87gram
Fett1,0921,11gram
Mettet fett0,152,91gram
Salt0,9217,81gram
Pris på oppskriftenKr 4,70Kr 91,04Kroner
Hele oppskriften veier1 937 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rær gjæren ut i lunken melk. Bland sammen melet og salt. Bland det i melken og elt til en jevn deig. Dryss over litt mel og sett til heving. Skal heve til dobbelt størrelse.
Skyll, rens og del filetene i mindre biter. Ha deigen på bakebordet og kjevl ut 4-5 runde emner. Lag en noe større enn de andre. Legg fisk på den ene leiven og dekk med en ny. Gjenta dette og ha den store over til slutt. Den dekker over hele og tettes godt langs kanten. Etterhev i ca 30 minutter. Pensle og prikk brødet. Stek på nederste rille ved 200 grader i ca 1 time.
Sjekk med bakepinne. Skal være gjennomstekt med pen farge. Avkjøl på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3746)
Kategori: Gjærbakst
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.