Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalakukko fra Troms 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgblanding av fint og grovt rugmel og hvetemel,
1tssalt
6dlskummet melk,
30grgjær,
650grlettsaltet fiskefilet (helst ørret el. røye, men all slags fisk kan brukes).


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kalakukko fra Troms 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier172,893 953,99Kcal
Protein10,34236,48gram
Karbohydrat26,48605,60gram
Kostfiber7,45170,38gram
Fett1,1927,22gram
Mettet fett0,163,66gram
Salt0,7817,90gram
Pris på oppskriftenKr 4,19Kr 95,83Kroner
Hele oppskriften veier2 287 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Samer har det til felles at de gjerne koker maten; steking av fisk og kjøtt unngås hvis det er mulig. Denne retten stammer nok opprinnelig fra Finland, men den brukes ofte av samer likevel.

Varm melken til 37 °C og rør ut gjæren. Bland inn mel og salt i gjærblandingen, elt deigen godt og sett den til heving til den er dobbelt så stor. Elt deigen på bakebordet og del den opp i emner. Kjevle eller klapp ut kaker med en diameter på 14-15 cm.
Legg fisk på en kake, legg en kake oppå den igjen og så videre til du har tre lag. Den øverste kaken må være litt større enn de andre slik at den kan brettes godt rundt kantene og festes til den underste leiven.
La brødet etterheve i 30 minutter på et lunt sted. Prikk og pensle brødene og sett dem på nederste rille i stekeovnen. Stek dem ved 200 °C til de har fått en fin brunfarge.

Brødet kan spises lunkent eller kaldt i skiver med godt smør til. Det var også vanlig å legge tynne skiver med lettsaltet reinkjøtt i brødet. Brødet er meget lettvint; pålegget er på med en gang uten noe søl.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18323)
Kategori: Brød
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.