Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kald lakseterrine med safran




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3dlfiskefond kokt klar
4,5plate(r)gelantine
safran
1dlhvitvin
1700grRøkt laks, ca ½ side
4stk filetrødtunge
300grgulrot
1feddhvitløk
1dashsalt
1dashpepper
1bunt(er)persille
4stkpurre


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Kald lakseterrine med safran med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier132,054 631,92308,79Kcal
Protein13,87486,5232,43gram
Karbohydrat1,3045,603,04gram
Kostfiber0,8128,411,89gram
Fett7,54264,4817,63gram
Alkohol0,27 %9,470,63gram
Mettet fett1,2945,253,02gram
Salt1,5855,343,69gram
Pris på oppskriftenKr 13,45Kr 471,79Kr 31,45.-
Hele oppskriften veier3 508 totalt3 508 pr porsj234 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 15 skiver

Skrell og rens grønnsakene og kok dem møre i vann med litt salt.
Kok hvitvinen opp, ta det fra varmen og bløt gelantinen i dette. Etter det er smeltet tilsettes fiskefonden, og hvitløken som er skåret i tynne skiver has i og det avkjøles

Laksen skjæres fri for skinnet, og skjæres i 2 tynne lange skiver. I en terrine legges der en skive laks, oppå stykker av halve purre og gulerøtter. Det dekkes med fileter av rødtunge, og drysses med hakket persille. På filetene legges det stykker av halve purrer og gulerøtter og det sluttes med laks. Den avkjølte fiskefond helles ned i formen så det dekker, og terrinen settes i kjøleskap i et døgn.

Ved anretning pyntes der med frisée blader som er vendt i olje og appelsinsaft, og som kan serveres en safrankrem til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21727)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.