Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kald mandelsuppe med druer (Gazpacho blanco)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
175grmandler, skåldet
4liten skivedaggammelt landbrød uten skorpe, bløtlagt i vann og klappet tørt
2feddhvitløk
1tssalt, pluss etter smak
6ssolivenolje
3sshvitvinseddik
7,5dlvann, kaldt
nymalt pepper
36stkgrønne druer uten stein, flådd og delt i to


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Nøtter
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kald mandelsuppe med druer (Gazpacho blanco) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier150,81491,44Kcal
Protein3,5511,57gram
Karbohydrat5,6518,41gram
Kostfiber1,886,13gram
Fett12,2539,92gram
Mettet fett1,304,24gram
Salt0,601,96gram
Pris på oppskriftenKr 2,83Kr 9,22Kroner
Hele oppskriften veier1 303 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha mandler, bløtlagt brød, hvitløk og 1 ts salt i en food processor, bruk ”på-og av”-teknikken og kjør til mandlene er finmalt. Med motoren på, heller du langsomt i olivenolje, eddik og 2 ½ dl vann, og kjører til du har en kremaktig hvit væske. Hell den over i en bolle.

Rør inn så mye av resten av vannet som du trenger for å få suppekonsistensen du vil ha. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskap til suppen er godt avkjølt.

Rett før servering rører du inn druene. Øs opp suppen i avkjølte suppeboller og server.

Teksturen i denne suppen kan virke litt uvanlig til å begynne med, men du blir fort glad i den. Denne gazpachoen er – i motsetning til den vanlige tomatbaserte suppen blandet med grønnsaker – antagelig nærmest den opprinnelige versjonen, som ikke var mye mer enn brød, vann, olje og eddik.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6515)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Diett/allergi: Veganer
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.