Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalkun med forskjellige stuffinger




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkkalkun
1dashsmør til pensling
salt og hvit pepper

Kalkunstuffing (fyll):

1stkløk finhakket
150grsjampinjong i skiver
400grkalkunkjøtt, kvernet
1dashsmør til steking
1bunt(er)persille
1stkegg
1tssalt
0,5tspepper

Fruktstuffing:

100grloffterninger
1stkrødløk, finhakket
1dashsmør til steking
1stkfennikel i små terninger
Ca 2,5stkepler i terninger
1dlrosiner
1dltørkede aprikoser i strimler
2stkegg
0,75tssalt
0,25tshvit pepper

Fløtesaus

1literstekesjy og kraft kokt på innmat
5sshvetemel
3dlfløte
salt og hvit pepper

Madeirasaus

4stksjalottløk
1dashsmør til steking
2sstomatpuré
4sshvetemel
1literstekesjy og kraft kokt på innmat
2dlmadeira
3sssoyasaus
salt og hvit pepper
3sssmør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Soya
Spor-av-melk
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kalkun med forskjellige stuffinger med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier97,95790,54Kcal
Protein11,8395,48gram
Karbohydrat3,6229,22gram
Kostfiber0,383,07gram
Fett3,6629,54gram
Mettet fett2,0016,14gram
Alkohol0,35 %
Salt0,584,70gram
Pris på oppskriftenKr 8,83Kr 71,27Kroner
Hele oppskriften veier8 071 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kalkun får du kjøpt fra 4 til 7,4 kilo. Store kalkuner bør du bestille på forhånd. Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn. Tin kalkunen på et kjølig sted, helst i kjøleskap. Det tar 2 døgn å tine en middels stor kalkun.

Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen. Fyll kalkunen eventuelt med stuffing.
Fyllet kan også stekes i en ildfast form ved siden av kalkunen.

Bind sammen vinger og ben på fuglen for å få jevn steking. Pensle med smør tilsatt salt og pepper.Legg kalkunen på rist over langpannen og hell på vann så langpannen så vidt dekkes. Fyll evt på med mer vann under stekingen. Er kalkunen ekstra stor, kan den legges rett i langpannen. Stek kalkunen ved 160 °C, beregn 1/2 time steketid pr kg pluss 1/2 time når kalkunen er fylt. Er du i tvil om kalkunen er ferdig stekt stikker du en spiss kniv inn ved lårfestet. Siver det ut klar kjøttsaft er kalkunen også “klar”.

Sil sjyen som har dannet seg i langpannen under stekingen. Stekesjyen brukes i sausen sammen med kraften som er kokt på innmaten.

La kalkunen "hvile" ca 20 minutter før oppskjæring. Skjær ut brystfiletene langs hele brystbenet. Skjær et snitt på yttersiden fra vingefestet mot lårfestet, til brystfileten er løs. Skjær brystfiletene i ca 1/2 cm tykke skiver. Legg alt tilbake på skroget og server. Ved annengangs servering skjæres lårene fra, benes ut og deles opp.

Kalkunstuffing (fyll):
Rist løk og sjampinjong lett i smør. Bland det med kvernet kalkunkjøtt. Tilsett hakket persille, egg, salt og pepper. Fyll stuffingen i kalkunen eller stek den i en ildfast form ved siden av. Hvis stuffingen stekes i en form for seg beregnes steketiden til 3/4 - 1 time.

Fruktstuffing:
Rist loffterninger og løk i litt smør. Tilsett fennikel, epler, rosiner og aprikoser. Rør inn eggene for å binde massen sammen. Smak til med salt og pepper. Fyll kalkunen med stuffingen eller stek den i en ildfast form ved siden av i ca 40 minutter.

Servering:
Skal kalkunen serveres varm med stuffing smaker det også godt med kokte grønnsaker sammen med en god saus og kokte poteter.

Fløtesaus:
Kok opp silt stekesjy og kraft kokt på innmat. Tilsett hvetemel ristet ut i litt vann. La sausen småkoke ca 5 minutter. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.

Madeirasaus:
Finhakk løken og fres den i smør i en kjele til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca 10 minutter før den siles. Visp inn 3 ss smør rett før servering, for å få sausen blank.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2393)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Marinert og fylt kalkunbryst.Marinert og fylt kalkunbryst.
Denne retten har 114,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinglaserte kalkunlår med appelsinsaus.Appelsinglaserte kalkunlår med appelsinsaus.
Denne retten har 123,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssa.Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portv.
Denne retten har 107,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Farsert kalkunfilet.Farsert kalkunfilet.
Denne retten har 117,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt kalkun på koldtbordet.Røkt kalkun på koldtbordet.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunmedaljong ”black and white”.Kalkunmedaljong ”black and white”.
Denne retten har 106,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun.Kalkun.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med pistasjesaus.Kalkunfilet med pistasjesaus.
Denne retten har 135,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekalkun med stuffing, rotgrønnsaker og gyllen potetmos.Julekalkun med stuffing, rotgrønnsaker og gyl.
Denne retten har 89,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med bakte poteter.Kalkunfilet med bakte poteter.
Denne retten har 120,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunsatay med couscous.Kalkunsatay med couscous.
Denne retten har 168,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med bakte poteter.Helstekt kalkunbryst med bakte poteter.
Denne retten har 113,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surf and turk.Surf and turk.
Denne retten har 106,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet fylt med frukter.Kalkunfilet fylt med frukter.
Denne retten har 122,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med sidersaus, søtpotetmos og bønnesalat.Helstekt kalkun med sidersaus, søtpotetmos og.
Denne retten har 136,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.